El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els Comuns recomanen a Aragonès que “agraeixi” els avions que Espanya va enviar a Llançà
  • CA

L’incendi forestal de Llançà ha estat el protagonista, no involuntari, de la sessió de control al president de la Generalitat, Pere Aragonès, celebrada aquest matí al Parlament. El diputat de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha retret al president que els vorals de la carretera de Llançà no estaven prou nets i, de retruc, van ajudar a la propagació de l’incendi. Just després, ha estat el torn dels Comuns. El seu portaveu, David Cid, ha reconegut que els marges estaven com calia i gràcies això no es va propagar més el foc. Ara bé, el comú també ha emès una petició enverinada al president. “Fora bo que abanda de les crítiques s’agraís els 11 mitjans aeris que el ministeri de Transició Ecològica va posar per poder sofocar l’incendi”, ha exclamat.

La reflexió de Cid ha arribat després de la invectiva de Carrizosa sobre els incendis que s’han produït últimament a Catalunya, com a Cap de Creus. “No els hi volem donar la culpa de l’incendi, però sí que els demanem que assumeixin les seves responsabilitats competencials i que tinguin els boscos degudament conservats”, ha manifestat.

Així mateix, aprofitant l’avinentesa ha demanat a Aragonès que tinguin la mateixa pressa que s’han donat amb les fiances per anunciar “inversions que es van a fer en els boscos catalans per prevenir aquestes catàstrofes en el proper any”. “Dediquin els diners públics que els sobra per pagar als malversadors a prevenir incendis i indemnitzar els perjudicats”, ha conclòs.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: borinot a juliol 21, 2021 | 11:58
    borinot juliol 21, 2021 | 11:58
    ai cid cid, que les ànsies de poder, no et fan veure la realitat. Que passa que tu deus ser un cornut i et toca pagar el beure, no? Mira david, d'agrair al ministerio de transición ecologica, ni en pintura, ja t'hi pots posar fulles. T'has parat a pensar, si aquest ministerio, hagés autoritzat els hidroavions francesos carrichoza, no hi ha persona més bruta que tu al Parlament, ets una brutícia del franquisme
  2. Icona del comentari de: Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) a juliol 21, 2021 | 12:06
    Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) juliol 21, 2021 | 12:06
    La Comuna Pudenta fa la competència al psc's a veure qui és més més mesell i més llepaculs. Tot i que els del psc's han posat el llistó molt alt, que no es descuidin perquè els pudents estan a punt d'atrapar-los
  3. Icona del comentari de: RAMON A a juliol 21, 2021 | 12:27
    RAMON A juliol 21, 2021 | 12:27
    Vaja tropa vomitiva que tenim mantinguda al nostre pais
  4. Icona del comentari de: A l'aguait a juliol 21, 2021 | 12:39
    A l'aguait juliol 21, 2021 | 12:39
    O sia que alguns consideren que els boscos catalans no són espanya quan han de fer "gasto" i ho són quan han de fardar i seguir el catecisme espanyol.
  5. Icona del comentari de: Jeroni Munyós a juliol 21, 2021 | 12:39
    Jeroni Munyós juliol 21, 2021 | 12:39
    Sembla que juguen al joc dels disbarats, perquè hem d'agrair una cosa que ara per ara també paguem amb els nostres imposts ? El que va fer "Espanya" es passar-se pel folre un dels objectius de la Unió Europea a la qual pertany des del 1986, facilitar, fomentar i utilitzar la cooperació transfronterera entre estats membres, és a dir, en els territoris que comparteixen fronteres fomentar-hi la col·laboració. L'objectiu de la cooperació és “superar” la frontera, fer-la porosa [sic]. Qui imposa fronteres i ens recorda sempre que hi ha fronteres ? L'Adn espanyol, molt omplir-se la boca, però a l'hora de la veritat, de la pràctica, zero, són el què són. Sense anar més lluny fixeu-vos amb el terme democràcia... a l'hora de posar-la en pràctica els espanyols sempre han d'afegir-hi "plena", "consolidada", "homologada", "madura"... cap estat democràtic ha d'afegir cada dia cap "qualificatiu" a la democràcia.
  6. Icona del comentari de: A en David Cid a juliol 21, 2021 | 13:25
    A en David Cid juliol 21, 2021 | 13:25
    Bo ! Gràcies per asfaltar-nos de nou la N-340 i la N-II... a aquest paio tant espavilat també li fa gràcia regraciar a Espanya el capteniment de les forces d'ocupació del dia 1 d'octubre del 2017 ? Hidroavions, manteniment de carreteres i forces d'ocupació els catalans de sobirania espanyola també contribuïm a pagar. Fart de cínics i mentiders, aquest diputat el que hauria d'exigir a l'estat espanyol és l'activació de cooperació transfronterera.
  7. Icona del comentari de: miquel puigpelat a juliol 21, 2021 | 13:39
    miquel puigpelat juliol 21, 2021 | 13:39
    Imbècils!!!!!!!!!. Era la seva obligació.
  8. Icona del comentari de: Els incendis si 'entienden de fronteras'? a juliol 21, 2021 | 13:44
    Els incendis si "entienden de fronteras"? juliol 21, 2021 | 13:44
    Dels autors de "el virus no entiende de fronteras". ara "el fuego si entiende de fronteras" Si, ments preclares dels comuns: hem d'agrair que no deixessin venir els hidroavions que estaven a 15 minuts del foc. Amb dos...... Si hi hagués hagut morts, ens hauria reconfortat molt pensar que, al menys, no havíem acceptat ajuda estrangera. I sabeu? Twitter aniria plè dels mateixos comentaris que van fer amb els incendis de l'Empordà de fa uns anys "a ver si se queman todos de una vez" o "no hay que exagerar el drama, total, són catalanes" I això va ser abans de l'inici del procés independentista. La història us jutjarà com els mafiosos traïdors i mentiders que sou, col.laboradors del feixisme.
  9. Icona del comentari de: Clara a juliol 22, 2021 | 14:11
    Clara juliol 22, 2021 | 14:11
    Formulismes de submissió de pacotilla. Aquest és el nivell que gasten aquests. "Agraïments"? Quan fa falta colze amb colze i máxima eficàcia. Fer el que toca no va de dependències ni d'agraïments ni d'òsties. Qui ho obstaculitza mereix totes les crítiques i el menyspreu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa