La presidenta del grup parlamentari dels Comuns, Jéssica Albiach, ha anunciat aquest divendres que han decidit expulsar el diputat Joan Josep Nuet. La decisió s’ha pres de forma unànime després que Nuet s’hagi integrat a la llista d’ERC a les eleccions generals del 28-A. Els Comuns ja van advertira ahir que es procediria a aquesta expulsió després d’informar que havien arribat a un acord per susprendre cauterlament Nuet de militància així com també per obrir-li un expedient sancionador.

 

Les operacions que ERC desenvolupa amb figures dels Comuns —també aquesta setmana s’ha sabut que Elisenda Alamany està en converses per anar a la llista republicana a l’Ajuntament de Barcelona al costat d’Ernest Maragall— ha provocat una nova esquerda entre els dos espais polítics. De fet, els Comuns han demanat a ERC que deixi de “negociar amb trànsfugues”. Els Comuns han denunciat que “l’espectacle mediàtic dels últims dies impulsat per ERC amb la negociació amb persones que van ser escollides democràticament per les llistes electorals de Catalunya en Comú és incompatible amb la nova manera de fer política que impulsa el nostre espai”.

 

En roda de premsa des de la cambra catalana, Jéssica Albiach ha considerat “incompatible” la decisió de Nuet amb la seva continuïtat al grup i l’ha instat a entregar l’acta de diputat. La líder dels Comuns ha carregat contra ERC i ha avisat que amb la seva “pràctica de foment del transfuguisme” s’allunya d’un escenari “d’aliances àmplies i progressistes” en referència a les pròximes eleccions municipals del maig. Per Albiach, ERC actua igual que Cs.

 

Abliach ha explicat que l’expulsió ja ha estat registrada però que no l’han comunicat directament a Nuet encara perquè fa tres setmanes que fa campana de les reunions de grup parlamentari.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa