Els Comuns demanen “un compromís de mínims de les esquerres” per “enviar Junts a l’oposició”

David Cid retreu a la CUP que estigui fent "molts esforços" perquè JxCat "entri al Govern per la porta del costat"

El portaveu d’En Comú Podem, David Cid, ha plantejat a les forces d’esquerres del Parlament que subscriguin “un compromís de mínims de les esquerres” per “enviar Junts a l’oposició”. Hores després de l’anunci de Jéssica Albiach, segons les quals les negociacions amb ERC queden trencades mentre Pere Aragonès no garanteixi que JxCat no serà al Govern, Cid ha assegurat que creuen que la seva proposta “és el millor per a la gent d’esquerres”. I ha afegit que també caldria que els partits d’esquerres “aixequin els vetos creuats”, en referència a ERC i el PSC, per poder desencallar un possible acord d’investidura. Cid també ha demanat que els vots “serveixin per fer canvis” i no es guardin “en una vitrina com un trofeu”. El portaveu dels Comuns ha tornat a instar ERC a apostar per un Govern “de transformació” i no de “resignació”.

Durant la seva intervenció el diputat dels comuns ha assegurat que el seu grup està fent “esforços” per evitar que JxCat sigui al futur Govern, i ha retret a la CUP que, mentrestant, “faci molts esforços perquè hi entrin per la porta darrere”. “Evidentment creiem que seria millor un Govern sense Sàmper, Tremosa o Calvet, però no ens tocarà a nosaltres explicar per què és millor un Govern amb JxCat a dins”, els ha etzibat. Cid també ha posat en dubte que es pugui tenir pressupostos el 2021, i ha preguntat a Aragonès si té previst tenir-ne al 2022.

En resposta a la compareixença del vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, Cid ha criticat la gestió que el Govern ah fet de la pandèmia i els ha acusat d’externalitzar serveis del sector sanitari i de voler posar en marxa noves privatitzacions. D’altra banda, Cid s’ha referit al fet que no existeixin actes de les reunions del Procicat i ha dit que és perquè si no es veuria “un Govern trencat, esgotat i que no pren decisions en funció de les necessitats sanitàries i econòmiques”, sinó “en funció dels interessos de les conselleries i per veure qui assumeix el cost de determinades decisions”.

Espai conjunt per a decidir sobre els fons europeus

El portaveu dels Comuns també ha proposat crear un espai conjunt entre grups parlamentaris i agents socials per decidir sobre els fons europeus. De fet, al seu programa electoral ja proposaven que els fons es decidissin de manera concertada amb el sector social. Cid ha demanat que tots els agents puguin “discutir, decidir i prioritzar” sobre els fons europeus, perquè “marcaran els propers 10 anys”.

Crítiques a la gestió de la pandèmia

En resposta a la compareixença del vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, Cid ha criticat la gestió que el Govern h afet de la pandèmia i els ha acusat d’externalitzar serveis del sector sanitari i de voler posar en marxa noves privatitzacions.

D’altra banda, Cid s’ha referit al fet que no existeixin actes de les reunions del Procicat i ha dit que és perquè si no es veuria “un Govern trencat, esgotat i que no pren decisions en funció de les necessitats sanitàries i econòmiques”, sinó “en funció dels interessos de les conselleries i per veure qui assumeix el cost de determinades decisions”.

Comentaris

  JordiP 14/05/2021 10:55 am
  Es coneix que l'Albiach ha heredat la idea herreriana i malloliana de l'acendrat dretanisme de CDC i la gent del seu espai, ara JxC (possiblement). Ara és la CUP la que branda l'atribució a JxC del concepte "dreta burgesa de Sant Gervasi". Com si viure a Sant Gervasi fos una taca políticomoral imborrable i desqualificadora. Vaja, vaja. Tots aquests s'han llegit els titular de la història de la Lliga, Cambó i el Foment. I de aquí no han passat. Ara, senyors ostentadors dels més purs aromes de la liberació del proletariat, assabenteu-vos de l'apartament de la burgesia catalana a Madrit i Pedralbes. La classe política catalana està formada per professionals, classes medies i petits propietaris. D'esquerra i dreta. A la pràctica, tants comptables, torners, botiguers, enginyers, metges, agents comercials, oficinistes, infermers, radiotècnics, transportistes, constructors, lampistes, guixaires i demés hi trobareu a qualsevol partit català. La tramposa divisió esquerra-dreta s'ha acabat. Oblideu, doncs, l'acusació "independentisme burgès". Precissament, la burgesia (si encara n'hi ha) no és independentista. Preneu nota.
   JordiP 14/05/2021 11:03 am
   Per cert: potser l'època herreriana, malloliana i saurana de la llavors denominada "esquerra progressista" és la més trista per a les cendres del PSUC. La potència política d'aquells comunistes catalans no ha sobreviscut a l'escombrada executada per la mentalitat estalinista residual procedent del PCE. Encara hi ha hagut sort: les tècniques de depuració i ostracisme polítics s'han estovat molt des de allò d'en Nin. Escoltant l'Albiach quasi enyoro els temps del Guti i companyia.
  Miren 14/05/2021 8:53 am
  Crec que és fàcil d'entendre. Necessiten una baula feble per trencar la cadena, i és ERC. Saben que si l'independentisme va unit té totes les de guanyar. Comuns-Podemos amb el suport del PSOE (PSC ja no existeix) han trobat l'esquerda per on introduir-se amb l'ajuda de Tardà (una república espanyola- com deia Companys- que no serà mai). Curiosa aquesta dèria amb Junts, (que és molt transversal i que alguns volen desqualificar dient-los convergents) per uns que estan al poder amb l'ajuda d'un ultradretà com Valls. I als comentaristes; insisteixo, prou d'insults.
   JordiP 14/05/2021 10:38 am
   Encertat. Si "la política és l'art de fer possible l'impossible", s'ha de reconèixer que la gestió Pujoliana de la recén nascuda Generalitat ens ha portat fins on som amb tacte i prudència. Si en Trías Fargas hagués empés Pujol a demanar firmement el concert econòmic els matons de Franco haurien saltat feroçment com els piolins de 2017, peró amb fusells i paredons. Que encara no havien estat neutralitzats per la UE (i potser encara no ho estan del tot). És clar, ara és molt fàcil dir "convergencia=corrupció", com si CDC fos l'únic partit que es va finançar per mitjans sospitosos. Però tants anys de domini institucional han reportat a Pujol, CDC i seqüel·les una ració d'odi, enveja, antipatia i despreci considerable. PSC, partit antigament catalanista i potent, s'ha vist delmat per aquesta pugna. ERC, partidet abans poc trascendent, ha actuat quasi com espectador salivant en espera de la normal decadència dels talladors de bacallà. Com les hienes esperen que el lleó acabi el seu festí per a apoderar-se del que quedi del cadàver per a omplir la panxa. I ara ho veuen tan a prop que els costa molt acceptar la equiparació amb JxC per a governar. Esperit torero?
  Albert Berrio 14/05/2021 12:34 am
  Per enèsima vegada: algú em pot explicar en què es basa la creença tossuda de la senyora Albiach que el PSC és d'esquerres?
   JordiP 14/05/2021 10:24 am
   Es basa en el dogma comunata de que JxC és "dreta". L'esquema sectari i dogmàtic d'aquests paràsits del món polític de la Europa Occidental segueix ancrat en el superat enfrontament "esquerra benèfica" contra "la maligna dreta". Es coneix que la maldad intrínseca del capitalisme liberal prima sobre qualsevol altre concepte ideològic o econòmic. Els que considerin que l'ordenament polític emanat del comunisme soviètic haurien de contemplar aplicadament la desfilada militarista-imperialista de l'exèrcit roig a la plaça Roja de Moscou que corre per Internet.
  Ricard 13/05/2021 8:38 pm
  Recordem-ho sovint: el progrés ve de Junts, ERC o la CUP. Els Comuns mai no se la juguen. Sempre proclamen moltes coses, però es posen de perfil. Uns hipòcrites que només volen manar i mamar del pressupost públic, ja que feina no els en donaria ningú. Recordem-ho sovint. Recordem-ho.
  Colau de Valls 4acisme als gitanos, fora ja!!!! 13/05/2021 8:34 pm
  La comuna del Valls, racisme, no pinta res de res. 8 diputats i llad4es de l'alcaldia d3 Barcelona, purs quinquis racistes de Valls. I en Junqueras enamorat de la lladregota Colau de Valle.... Fem i comuniste racista, pobres gitanos
   Colau, quina racista espanyola. 14/05/2021 8:27 am
   Colau la VOX racista, la Le Pen de Bcn
  Georgiana 13/05/2021 7:37 pm
  Espai conjunt per a decidir sobre els fons europeus? Pobrets que en són d'il.lusos. Els Fons de Recuperació Europeus ja estan decidits pel govern espanyol, les companyies de l'IBEX i totes les sucursals afins al règim incluint-hi la Monarquia.
  Ricard 13/05/2021 7:33 pm
  "Enviar Junts a l'oposició" no sembla un programa de govern gaire constructiu. Suposo que s'estimen més governar amb els racistes anticatalans del psoe o bocs.
  Jeroni Munyós 13/05/2021 6:57 pm
  L'esquerra sucursalista espanyola millor a l'oposició i mentrestant amb el temps i un canya que intentin "reformar" la seva Espanya, mentrestant nosaltres hauríem d'anar per feina. Sí, a la independència, sí, a aconseguir la independència entre totes les llistes electorals parlamentàries, democràtiques independentistes. Som-hi !
  El tripartit ja és aquí 13/05/2021 6:47 pm
  Cada cop que algú de la Comuna Pudenta parla de "les forces d'esquerres" els banksters, els capos de l'IBEX-35 i tot Foment es posen a tremolar (de riure, vull dir. Algun, fins i tot es pixa a sobre)
  40
  15
  Respon
  Jo 13/05/2021 6:42 pm
  Vagos y maleantes, poseuvos a tgreballar cabrons.

Nou comentari