Els Comuns demanen "renúncia a la unilateralitat" i retornar al "catalanisme"

Demana a la fiscalia espanyola la posada en llibertat dels presos polítics per poder "dialogar sobre el futur de Catalunya"

 

Els Comuns continuen mantenint una proposta de Govern format per personalitats independents, però admeten que no tenen una resposta per part de l'independentisme. En roda de premsa, la portaveu de Catalunya En Comú Podem, Elisenda Alamany, ha reiterat que "si l'independentisme no troba un candidat per fer un Govern efectiu, proposem un Govern transversal liderat per un president progressista i d'esquerres". Segons Alamany, JxCAT hauria de renunciar a presentar candidat, i afegeix que cal "una renúncia a la unilateralitat", però "tampoc no podem pensar que tot passa per tornar a l'autonomia o a una recentralització". En aquest sentit, els Comuns fan una crida a recuperar la unitat del catalanisme, "i per traslladar la força catalanista al Congrés espanyol per avançar en matèria de drets nacionals i socials".

 

 

La portaveu dels Comuns també demana a la fiscalia espanyola "la retirada immediata dels càrrecs i la posada en llibertat dels presos polítics", en entendre que "no és possible el diàleg amb els representants polítics empresonats". Per a Alamany, el fet que la justícia alemanya hagi rebutjat l'existència del delicte de rebel·lió és "un clatellot a Espanya" que el jutge Llarena ha d'entendre. Per als Comuns, la sortida al "bloqueig institucional a Catalunya" exigeix un "acord de les forces catalanistes per una relació de tu a tu amb l'Estat, amb un Govern que governi Catalunya des de Catalunya, i no sé si això ho tenen clar les forces que poden sumar", ha dit, en relació a les negociacions entre JxCAT, ERC i la CUP per investir un president o presidenta. Els Comuns sempre han reconegut el dret dels presos polítics a ser investits, i també en el cas de Jordi Sànchez, que ara torna a estar sobre la taula, però creuen que no permetria exercir amb plenitud les seves funcions, i que, per tant, acabaria essent perjudicial per al país. 

 

Comentaris