Els comuns critiquen l’acord per a ampliar el Prat perquè es fa “pensant en els accionistes d’AENA”

Albiach es pregunta com encaixa el pacte amb la lluita contra l'emergència climàtica

Els comuns s’han mostrat molt contraris a l’acord entre el Govern i l’executiu espanyol per a ampliar l’aeroport del Prat. En un fil de missatges a Twitter, la presidenta del grup parlamentari En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha dit que les inversions en infraestructures són “benvingudes” però ha avisat que de moment el que hi ha és “un acord fet en secret i d’esquena a les taules tècniques, al món local i la ciutadania de Catalunya”. Albiach ha assegurat que el pacte es fa “pensant en els accionistes d’AENA” i ha preguntat com encaixa amb la lluita contra l’emergència climàtica i el canvi de model productiu al país.

En aquesta línia, ha acusat el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, d’haver-se convertit en el portaveu d’AENA i li ha preguntat “on pensa encabir 20 milions més de turistes” i alhora complir amb els objectius de desenvolupament sostenible. “Un model d’esquena a Europa o un model que respecta el territori? Un model de passat, de contaminació i precarietat o un model de futur, d’innovació i sostenibilitat?”, ha preguntat. A més, també ha demanat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, què n’opina del pacte.

També s’ha mostrat molt crítica a l’ampliació la portaveu adjunta d’ECP Susana Segovia, que ha advertit que és “una qüestió de vida”. “Volem i necessitem més vols, més emissions, més contaminació, més impacte ambiental? Més turisme de masses? Més precarització? Més dependència? Ens ho podem permetre? No“, ha sentenciat. Per la seva banda, el portaveu parlamentari del grup, David Cid, ha remarcat que l’acord no inclou “cap compromís de reducció de vols i emissions” i ha insistit que “un acord sense saber què passa amb la tercera pista i la Ricarda és un no acord”. A més, ha advertit que si l’ampliació passa per “destruir” aquest espai protegit “la UE no l’acceptarà”.

Comentaris

  Rafa 03/08/2021 10:53 am
  Aquesta ja no recorda que el seu partit té ministres al Gobierno.
  rd 03/08/2021 11:02 am
  aquesta individua que s´en vagi al seu poble a tocar els collons, fora comunspudents
  amb comu no podem 03/08/2021 11:16 am
  kejika albiach, tu no ets dels comuns, i no formen part els comuns del gobierno de españa. Au va kejika, com es pot ser tan ximpleta, tan curta. Ja sabem que el teu esport preferit es criticar el Govern de la Generalitat, però la parte contratante de la primera parte sou els comuns
  Carles BCN 03/08/2021 12:24 pm
  Els Comuns són COMUNistes, tot allò què toquen, es misèria a mig termini. Les super illes, de nit, botellon permanent , bruticia i mediocritat a tot BCN
  Joan Gibert 03/08/2021 1:02 pm
  Com si els Comuns no fossin part del govern d'Espanya. El cinisme dels Comuns és de traca i mocador. I encara hi ha gent que se'ls creu.

Nou comentari