Els CDR desconvoquen l’ocupació de la Model

Crítiques al Govern perquè no desobeeix ni desplega la República

 

Els Comitès de Defensa de la República (CDR) han desconvocat l’ocupació de l’antiga presó de la Model de Barcelona, on han passat la nit després que entressin dissabte a la tarda abans de la manifestació pels presos polítics. En una publicació a Twitter, han anunciat la seva decisió de desconvocar l’ocupació “per tornar als barris, pobles i ciutats a seguir teixint poder popular”. Activistes dels CDR van entrar dissabte a la tarda a la Model aprofitant una de les visites que es fan a l’antic centre penitenciari, van penjar llaços grocs i pancartes on es poden llegir ‘Llibertat presos polítics’ o ‘Som República’ contra la repressió, i van decidir passar la nit.

 

Aquest diumenge al matí han organitzat un esmorzar i una assemblea, on han decidit desconvocar l’ocupació. Han explicat que van decidir ocupar el centre per demanar l’alliberament dels presos sobiranistes: “Si segueixen empresonades, nosaltres ocuparem les presons”. Consideren que la decisió de la justícia alemanya d’extradir el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, només per malversació evidencia “la cruel realitat” de l’Estat.

Així mateix, han acusat el Govern d’haver-se “convertit en el seu propi carceller” perquè la Generalitat gestiona les presons on ara estan els polítics independentistes a la presó, per la qual cosa també dirigeixen a l’Executiu català la reivindicació d’alliberar als presos. “En moments on s’hauria d’estar implementant la República, s’està practicant un autonomisme molt allunyat del mandat sorgit l’1 d’octubre”, han criticat.

 

Per això, han exigit desplegar la República catalana i desobeir l’Estat, que la Generalitat es posicioni a favor de l’absolució i que s’arxivin totes les causes en les quals hi ha membres dels CDR. “Reclamem que el president, més enllà de venir a la Model ahir a la nit a donar mostres de suport simbòlic, materialitzi les demandes dels CDR”, han sentenciat, després que dissabte, després de la manifestació pels presos sobiranistes que va finalitzar davant la Model, el president de la Generalitat, Quim Torra, visités els activistes que havien ocupat l’antic centre penitenciari.

Nou comentari