Els bisbes catalans demanen "que siguin escoltades les legítimes aspiracions del poble català"

Creuen que "és un moment important perquè els governants i els agents socials facin gestos valents i generosos en favor del diàleg i la concòrdia"
Reunió dels bisbes catalans | Conferència Episcopal Tarraconense

Els bisbes de Catalunya han demanat "que siguin escoltades les legítimes aspiracions del poble català, per tal que sigui estimada i valorada la seva singularitat nacional, especialment la seva llengua pròpia i la seva cultura, i que es promogui realment tot allò que porta un creixement i un progrés al conjunt de la societat, sobretot en el camp de la sanitat, l’ensenyament, els serveis socials i les infraestructures". Ho han dit en un comunicat després de la reunió de la Conferència Episcopal Tarraconense que han mantingut els dies 10 i 11 de maig, on també consideren que "és un moment important perquè els governants i els agents socials facin gestos valents i generosos en favor del diàleg i la concòrdia".


En la nota, asseguren que estaran "sempre compromesos a cercar la comunió i el respecte mutu, i creiem que és el que podem demanar a tothom. Ens sentim hereus de la llarga tradició dels nostres predecessors, que els portà a afirmar la realitat nacional de Catalunya i alhora ens sentim urgits a reclamar de tots els ciutadans l’esperit de pacte i d’entesa que conforma el nostre tarannà més característic". Pels bisbes catalans, "el veritable progrés dels pobles exigeix també l’eradicació de la corrupció"

 

Per a ells, és "absolutament prioritari i just que en tots els àmbits públics del conjunt de l’Estat es combati la corrupció, que tant de mal fa a la societat", i afegeixen: "Ens dol i ens avergonyeix que la corrupció s’hagi pogut convertir en quelcom natural –com afirma el papa Francesc- fins al punt d’arribar a constituir una pràctica habitual en les transaccions comercials i financeres, en els contractes públics o en moltes negociacions que impliquen agents de les administracions públiques. Cal un esforç decidit per canviar aquesta manera d’actuar".


Finalment, demanen "als catòlics de totes les opcions polítiques que siguin instruments de pau i concòrdia enmig de la societat catalana, i no deixin de pregar el bon Déu per 'una pau cristiana i perpètua' del nostre poble".
Comentaris
Gràcies per un gest valent
i compromés ("que siguin escoltades les legítimes aspiracions del poble català") en aquests moments.

envia el comentari