Els alts càrrecs del Govern hauran de fer una formació obligatòria sobre integritat pública

És una iniciativa impulsada pel Departament d’Acció Exterior i Govern Obert

Els alts càrrecs i personal directiu de la Generalitat estan obligats, per primer cop des d’aquesta legislatura, a completar una formació en ètica i integritat pública. És una iniciativa impulsada pel Departament d’Acció Exterior i Govern Obert i recollida a l’Estratègia de lluita contra la corrupció. Segons ha avançat ‘Naciodigital’ i ha confirmat l’ACN, fer aquesta formació serà imprescindible per poder signar l’adhesió al codi de conducta dels alts càrrecs que contempla el desplegament de la Llei de transparència.

L’objectiu de la formació és “reforçar la cultura ètica dins de la Generalitat i el seu sector públic”. Segons la secretària de Transparència i Govern Obert, Mercè Crosas, “cal generar consciència, sensibilitzar, i fomentar un canvi cultural que incorpori la integritat i l’ètica dins l’organització, juntament amb una supervisió efectiva i una avaluació del seu impacte”. En aquest sentit, ha qualificat aquesta nova formació com un “pas important”.

“Els alts càrrecs tenim una gran responsabilitat cap a la ciutadania i el servei públic i, per tant, és decisiu que siguem els primers a estar preparats per, tal i com diu el codi de conducta, tenir i demostrar un comportament exemplar en benefici de l’interès públic”, ha assegurat.

El doctor i professor de filosofia a la Universitat de Barcelona i professor de bioètica a la Universitat de Vic, Marcel Cano, és el responsable de la formació.

Nou comentari