Paluzie entendria la negativa de la CUP als pressupostos

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, ha admès aquest dilluns que entendria que la CUP no aprovés els pressupostos del Govern, i ha reconegut que és comprensible que les bases dels anticapitalistes no avalin els comptes que ha presentat l’executiu de Pere Aragonès. En una entrevista al ‘Cafè d’idees’ de Ràdio 4 i La 2, ha manifestat que “és lògic que la CUP defensi les seves posicions ideològiques” si des de Palau no s’ha dissenyat un “full de ruta o un horitzó a curt termini” per aconseguir la independència.

Per altra banda, Paluzie ha reconegut que una part de la base independentista “ha desconnectat“, però ha negat rotundament que aquesta gent hagi deixat d’estar a favor de l’emancipació del seu país. Paluzie ha recordat que si el moviment independentista vol “unitat”, cal que “dissenyi un camí” que porti el país fins a una nova Declaració d’Independència, cal també “unitat” en el traçat d’aquest full de ruta.

La presidenta de l’ANC també ha volgut recordar el motiu pel qual l’entitat és tan “escèptica” amb la taula de diàleg. Ha insistit que en aquesta mesa de negociació “la part catalana hi va sense forces”. “Veiem que té riscos“, ha manifestat Paluzie, que també ha demanat que mentre se segui amb el govern espanyol en una taula d’aquest tipus, per un altre costat s’han de fer passes endavant per assolir la independència per tal de no perdre la força negociadora.

Així mateix, ha assenyalat que l’altra banda de la taula, la banda espanyola, sí que segueix exercint la seva repressió contra els catalans. “No podem estar en un lloc i no coordinar-nos a nivell de l’estratègia tan defensiva com ofensiva“, ha afirmat, a més d’opinar que negociar amb el govern espanyol pot comportar “el risc de normalització sense abordar el problema de fons, que és la nació catalana”. Així doncs, Paluzie ha instat Esquerra Republicana de Catalunya a reflexionar sobre “fins quan” vol mantenir-se asseguda en aquesta taula.

Comentaris

  afm Novembre 15, 2021 | 09:30
  cadascú hauria de aportar desde allà on en sap. Aquesta senyora no hauria de dedicar-se a ocupar un lloc entre les politiques catalanes. Fa un flac favor al moviment independentista i treu credibilitat a la seva carrera profesiinal. salut
  Angelblau Novembre 15, 2021 | 10:32
  Esquerra RENEGADA de Catalunya
  Sherlock Novembre 15, 2021 | 11:09
  Diu Paluzie que des de Palau no s’ha dissenyat un “full de ruta o un horitzó a curt termini” per aconseguir la independència??? Des de la Generalitat del 155 intervinguda, pocs fulls de ruta cal esperar. El futur passa per deslliurar-nos de les urpes de l'estat i cal donar confiança al Consell per la República.
  No s'entén Novembre 15, 2021 | 11:32
  La taula és una aparença per demostrar a la UE que el govern vol parlar amb Ñ. Però beneficia més a Ñ que a Catalunya. I si els dos parlen de temes diferents doncs res. En quan a no pactar pressupostos, no s'entén amb quina finalitat ho voldria Paluzie ni on es vol enfilar per fer la Dui.

Nou comentari