El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Elena demana als socialistes que deixin de “jugar” amb els Mossos
  • CA

El conseller de l’Interior, Joan Ignasi Elena, ha demanat aquest dimecres al PSC que deixi de “jugar” amb el cos dels Mossos d’Esquadra per les continuades denúncies de “purga política” després que s’hagin introduït canvis organitzatius. Els socialistes tenen previst demanar una comissió d’investigació sobre aquest canvis. “La decisió de fer canvis va ser del conseller, igual com quan els canvis els va fer Buch o Sàmper, perquè fer-ho forma part de les prerrogatives del conseller i reitero que les decisions es prenen meditadament”, ha recalcat Elena en resposta a una interpel·lació del grup parlamentari del PSC-Units per Avançar, Ramon Espadaler.

Elena ha acusat els socialistes d’haver decidit “convertir en conflicte polític” els canvis als Mossos d’Esquadra i ha denunciat que es tracta d’una decisió “de partit” contraproduent. El conseller ha insistit que “aquest espectacle és una ficció al seu servei, al servei només de la propaganda política perquè la reorganització dins del cos de Mossos d’Esquadra s’està vivint amb absoluta normalitat”.

El conseller ha respost de nou a les insinuacions del PSC sobre possibles maniobres polítiques al cos de la policia catalana. Elena ha dit que el relleu del cap de la comissaria d’investigació Toni Rodríguez va ser una decisió del nou cap del cos Josep Maria Estela, donant a entendre que és una decisió tècnica i no política. Elena ha retret a Espadaler els acusacions de canvis polítics i li ha dit que ningú va qüestionar quan el major Trapero va fer canvis o quan els va fer el mateix Espadaler quan era conseller de l’Interior. “A ningú li va passar pel cap pensar que volia amagar la corrupció del seu partit”, ha manifestat el conseller de l’Interior.

Els socialistes creuen que alguns moviments policials donen mostra d’un joc d’equilibris entre els socis de govern i aliats polítics. El PSC també insinua una operació intencionada al voltant d’investigacions sobre corrupció. Elena ha dit que les investigacions “estan molt blindades” i que “els responsables polítics no hi interfereixen” ja que es tracta d’una relació de la policia amb la justícia, per tant d’informació que no figura en el Departament d’Interior. “Quan hi hagi algun responsable del departament que posi la mà en una investigació que no li correspon serà cessat”, ha advertit Elena.

“S’han passat dies insinuant que hi ha una operació per tapar la corrupció i d’això no n’accepto cap lliçó, és intolerable i molt perniciós pel cos de Mossos d’Esquadra, mol t perillós i injust”, ha lamentat el conseller.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Boing a gener 26, 2022 | 23:35
    Boing gener 26, 2022 | 23:35
    Pareu els peus a aquests psociates perque ja s'ha demostrat que son l'altre cara de la moneda de VOX.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa