El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Elena diu que compliran els acords amb la CUP malgrat el ‘no’ als pressupostos
  • CA

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha assegurat que el Govern complirà els acords amb la CUP-NCG malgrat que la formació anticapitalista votés en contra dels pressupostos de la Generalitat per a l’any 2021 en no arribar a un acord amb el Govern, el que va precipitar un pacte amb els Comuns. “Els compromisos adquirits amb la CUP, en la mesura que són nostres i seus, naturalment que els complirem”, ha dit entrevistat al diari Nació Digital. El conseller ha dit que el pacte amb la CUP és un “compromís amb els ciutadans” i que l’executiu mantindrà la “voluntat de diàleg” amb els anticapitalistes com a “soci estratègic”.

Elena també ha explicat que vol proposar al Parlament que les llançadores de foam dels Mossos d’Esquadra tinguin càmeres de vídeo. El conseller ha afirmat que “ho vol la majoria del cos” i també diversos actors en matèria de seguretat i que, per tant, vol plantejar-ho a la comissió d’estudi del model policial que s’ha posat en marxa a la cambra catalana. “Aquesta és la via àmplia per resoldre els problemes”, ha celebrat.

Preguntat precisament sobre aquesta comissió, que ha aixecat recels entre els sindicats policials, ha demanat que tingui “un debat rigorós, seriós” i que tingui “vocació d’arribar a acords” defugint els partidismes. El fet que la comissió la presideixi la CUP ha despertat els recels dels sindicats policials i els comandaments dels Mossos, que fins i tot van manifestar-se per reivindicar la seva feina davant la “greu crisi” que, segons ells, pateix la seguretat pública. Una percepció que els policies han vist augmentada durant la pandèmia arran de les imatges generades per grups de gent que participava en botellades que acabaven com el rosari de l’aurora, amb agents fugint dels concentrats. El mateix conseller d’Interior va considerar que indicava “una certa crisi d’autoritat” davant alguns grups de la societat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa