Elena promet que el 33% dels comandaments dels Mossos seran dones

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha assegurat aquest dilluns que la seva intenció és aconseguir que en el seu mandat “una tercera part” dels comandaments dels Mossos d’Esquadra passin a ser dones. En una entrevista al Matí de Catalunya Ràdio, ha manifestat que és una anomalia que el 21% d’agents del cos siguin dones però que només 3 dels 28 comandaments de la policia catalana siguin dones. Segons ell, es tracta d’una mesura per revertir una “discriminació negativa” que s’ha anat allargat durant els anys

Ha estat una entrevista en la qual ha estat molt present la discriminació que pateixen les dones. Elena ha estat preguntat per la brutal violació que va patir la setmana passada una menor de 16 anys a Igualada. El conseller d’Interior ha rebutjar donar qualsevol tipus de detall sobre la investigació. Ha assegurat que fer-ho podria provocar posar pals a les rodes a aquesta investigació, i s’ha negat a avançar si els Mossos d’Esquadra saben que va ser un home o més d’un home els que van agredir sexualment aquesta noia. “Hi estem posant tota l’energia“, ha manifestat Elena, a més de lamentar que “no pot ser que visquem en un país on el privilegi de sentir-se segur sigui només per als homes“.

Per altra banda, el conseller s’ha negat també a posicionar-se sobre el Foam, i sobre si el Parlament haurà de decidir retirar-lo o no. Sí que ha dit que “el cos opina que s’han de tenir instruments per actuar” davant de manifestacions que acaben amb aldarulls. Així mateix, ha assegurat que els Mossos d’Esquadra mai no han tingut problema amb què hi hagi “debats polítics” al voltant del cos policial. “Han d’estar-hi sotmesos”, ha afegit. Elena també ha dit que quan es va reunir amb el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, la setmana passada, li va manifestar que la policia espanyola no hauria d’utilitzar pilotes de goma a Catalunya, però ha dit que no hi van aprofundir.

Comentaris

  Un català Novembre 08, 2021 | 10:57
  I si cap de les dones que es presenten per ascendir tenen les qualitats per ser comandaments? El que està dient és que ascendiran dones siguin o no vàlides?
  ciutadà Novembre 08, 2021 | 11:09
  Si son tan bandarres com els homes quedem allà mateix.
  ciutadà Novembre 08, 2021 | 11:09
  Si son tan bandarres com els homes quedem allà mateix.
  Gonzalo Novembre 08, 2021 | 11:15
  Aún estoy esperando el gag del Jair Domínguez y del peyu. Con lo que les gusta a estos dos hacer bromas acerca de felaciones y demás actos sexuales.
  Si jo fos mossa Novembre 08, 2021 | 11:32
  Si jo fos mossa voldria el càrrec perquè es reconeix la meva competència i professionalitat, pels meus mèrits i la meva capacitat. No pel fet de ser dona. I amb això no vull dir que no s'hagi de impulsar la paritat, però paritat perquè es reconeix plenament que el treball que es fa i la intel.ligència no han de tenir mai discriminaciò en base al gènere al qual es pertany. No paritat pel simple fet de tenir uns atributs sexuals o uns altres. O sigui, no per quotes sinò per justìcia i eliminaciò dels obstacles, mentals i no, a la carrera professional de tots els sexes.
  Joanet Novembre 08, 2021 | 11:42
  Jo vull que ma protegeixi qui millor ho pot fer ja sigui home dona o un robot. El que no té cap mena de sentit és la imposició d'un 30% perque sí.
  Els Nostres Traïdors Novembre 08, 2021 | 12:46
  Siguin dones o homes, la qüestió és si continuaran obeint la Fiscafina podrida.
  uno que vive en Tabarnia Novembre 08, 2021 | 13:02
  i? no te res mes interesant que dir? s,he m,en fot que siguin dones, homes o gossos, aixo es important? o solsament es pura publicitat per sortir a les noticias?, senyors periodistes per publicar aquestes xorrades millor callar
  Josep Novembre 08, 2021 | 16:37
  De psctero a ercñordo, quin fàstic de vilanoví.

Nou comentari