L’Elèctrica Dharma denuncia que Vox ha utilitzat una cançó seva

"Des dels inicis hem combatut les idees que defensen els grups d'ultradreta", asseguren en un comunicat

La Companyia Elèctrica Dharma ha denunciat que Vox hagi utilitzat una cançó seva en un acte polític. En un comunicat, la banda condemna “enèrgicament” aquest fet i exigeix al partit d’extrema dreta que deixi d’utilitzar la cançó. Es tracta del tema ‘Flamarada’, que hauria sonat en un acte de la formació ultra aquest dissabte al pavelló Ifema de Madrid. Al comunicat, la banda insisteix que repudien la ideologia d’extrema dreta. “Des dels inicis hem combatut les idees que defensen els grups d’ultradreta als que representa Vox i que atempten contra els drets de les persones i les llibertats més elementals“, ha apuntat l’Elèctrica Dharma, que posa d’exemple un dels seus lemes –que és vers d’una de les seves cançons- que diu “de feixistes i cabrons n’estem fins als collons”. “Una frase prou explícita que ens separa de qualsevol sintonia amb Vox”, ha apuntat la formació.

L’Elèctrica Dharma és una de les bandes més famoses de Catalunya, i una de les que té més experiència sobre els escenaris. La Companyia es va formar al barri de Sants de Barcelona, i des dels inicis van ser pioners en fusionar la música tradicional catalana amb gèneres com el jazz i el rock, i també amb la psicodèlia, que a l’època era el corrent de moda. L’Elèctrica Dharma ha passat a formar part de l’imaginari català gràcies a autèntics himnes com La presó del rei de FrançaInanahihé o Stella Splendens.

Per explicar l’èxit de la Companyia Elèctrica Dharma cal viatjar fins als anys 70 i la inauguració de la sala Zeleste de Barcelona. El local se situava al carrer barceloní de l’Argenteria, i va acollir el moviment musical anomenat rock laietà, en referència a la Via Laietana de Barcelona, el carrer que servia d’artèria principal d’aquest circuit. L’Elèctrica Dharma i l’Orquesta Mirasol van ser dos dels grans màxims exponents d’aquest corrent.

Comentaris

  Quin mal gust té Vox 10/10/2021 11:37 am
  La música dels Dharma és entre dolenta i pèssima i una molt mala elecció per a qualsevol acte, polític o no.
   Doctor Strangelove 10/10/2021 1:04 pm
   Totalment d,acord. Els de la tal Dharma tenen de músics el que un servidor de comunista! Doc.
  Tano 10/10/2021 5:44 pm
  Doncs ara toca denunciar en aquesta xusma.

Nou comentari