Més de 500 candidats en les eleccions al Consell per la República

La campanya a l’Assemblea de Representants del Consell per la República ha donat pas als comicis, que se celebren fins diumenge. Serà diumenge a la nit mateix quan es coneixeran les resultats. Les votacions es fan a través de l’app del Consell, des d’on es pot interactuar amb els candidats per tal que responguin els dubtes dels votants. El Consell per la República ha activat una web per conèixer els candidats oficials que es presenten a les eleccions abans de la votació.

En total, s’hi han presentat 525 candidats, entre càrrecs electes i ciutadans sense cap càrrec. Dels 121 escons en joc, 81 els ocuparan ciutadans. Els 40 restants seran per a càrrecs electes, és a dir, ja en política activa, com ara regidors, diputats, eurodiputats o senadors. El cens està format per els majors de 16 anys registrats al Consell per la República abans del 18 de setembre. Actualment, el Consell té un total de 100.792 membres.

Un cop constituïda, l’Assemblea escollirà la seva presidència i, per l’altra, la presidència del Consell per la República –ara ostentada per Carles Puigdemont. La legislatura durarà 2 anys i després s’haurà de tornar a fer eleccions.

Junts és el partit que més s’ha bolcat en el procés electoral del Consell per la República. De fet, s’hi presenten com a candidats el president a l’exili, Carles Puigdemont, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i els eurodiputats Toni Comín i Clara Ponsatí –que inicialment havia renunciat a participar en l’espai del Consell. Els càrrecs destacats d’ERC i de la CUP, en canvi, no s’hi han presentat en considerar que el Consell que ara presideix Puigdemont és un espai pròxim a Junts. El Consell ja va ser una de les qüestions que va dificultar arribar a un acord per investir Pere Aragonès, ja que els republicans interpretaven que el president a l’exili podia intentar “tutel·lar” el Govern des del Consell.

Comentaris

  Luisnomeacuerdo Octubre 29, 2021 | 21:47
  Otra manera más de entretener a los borreguetes lazinazis, así no rebuznan más de la cuenta, pero que tío más listo es el pastelero loco , saca más dinero con estos tontos que montando nata.
  Robert Octubre 29, 2021 | 21:58
  Aquest article té moltes errades. Els electors son uns 87.000, el nombre d'inscrits quan es va tancar el cens i no de 100.000 que és el nombre de membres actual. Per votar lògicament s'ha de ser membre del consell per la república. Es pot votar des de l'App i tambe des del perfil que té cada elector al web del consell de la república mitjançant el seu DNI i el número d'identificació del CxR. És presenten càrrecs electes de tots els partits (JxC, de, CUP, més) però a títol individual (no de partit) i moltíssim ciutadans que no representen ni pertanyen a cap partit. És un exemple de democràcia directa. La gent es presenta lliurement. Res a veure amb les llistes dels partits politics, on només hi van els amiguets dòcils dels que manen als partits.
  Això és com escollir Miss samarreta mullada a qualsevol discoteca Octubre 30, 2021 | 18:07
  No té més abast ni rellevància.
   Alex Monclús Octubre 31, 2021 | 20:59
   Que sigui com escollir Miss Samarreta Mullada o no, depèn de l'abundància neuronal i de l'efectivitat de les sinapsis de cadascú.

Nou comentari