El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El turment judicial a l’AMI: 585 causes
  • CA

585 causes judicials. Aquest és el balanç de persecució judicial que ha patit l’Associació de Municipis per la Independència, l’AMI, l’entitat impulsada en el seu dia Josep Maria Vila d’Abadal per agrupar institucions municipals en el procés independentista. Denúncies penals, demandes i recursos contenciosos administratius impulsats per diversos representants del sector unionista han deixat màcula en una associació que discutia l’actual Estat des de l’administració local, el primer escalafó històric de l’administració espanyola, el primer graó de l’estructura contemporània de l’Estat espanyol. 

 

 

L’AMI ha celebrat aquest divendres a Manresa la seva assemblea general. Un conclave en un moment polític complicat i amb el regust que no s’ha utilitzat prou l’entitat des del Primer d’Octubre ni socialment ni políticament. Entre els motius, la direcció hi computa la consideració de “ventafocs” de l’AMI davant la capacitat de foc de l’ANC i Òmnium. En segon lloc, els comicis municipals que van centrar els alcaldes en la pugna electoral. Una lluita que consideren efectiva perquè ara s’hi podrien sumar unes 60 corporacions locals més als 785 ajuntaments i 52 ens local apuntats al municipalisme independentista. 

 

En aquest marc, els alcaldes destaquen que hi ha una causa general a través de diverses causes diferents contra l’AMI. “D’acord que no tenim els nostres presidents a la presó, però patim una repressió detallada i constant”, afegeixen des de la direcció de l’entitat. Les xifres així ho apunten així com el tipus de denúncies, demandes i recursos als que han hagut de respondre. Entre els recurrents, des de Societat Civil Catalana, la Delegació del govern espanyol, partits com Ciutadans o persones individuals. 

 

Concretament, l’AMI ha computat 132 denúncies per incompliment de la llei de banderes;111 contra els plens municipals que van aprovar la moció a favor de la sobirania fiscal;46 per la moció de territori lliure i sobirà; 117 contra les quotes de l’AMI; 4 per l’ingrés a l’Associació; 71 contra alcaldes pel suport al Primer d’Octubre, en queden vives 14; dues querelles contra els presidents de l’AMI i l’ACM; 8 contra electes i regidors; una per hissar l’estelada a l’espai públic; 9 deúncies als alcaldes, 48 recursos per la moció contra la monarquia i 36 per diverses causes. Una constant que ha obligat tenir dos advocats en nòmina contínuament per aturar els cops judicials contra l’AMI. 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa