El TSJC manté el 14F cautelarment i la campanya començarà sense la decisió definitiva

Els magistrats anuncien la sentència per a "abans del 8 de febrer", però la campanya comença el 29 de gener

El procediment electoral que ha de portar una nova legislatura al Parlament de Catalunya s’embolica encara més. La campanya per a les eleccions del 14F haurà de començar, probablement, quan encara no se sàpiga del cert si les eleccions es faran aquell dia. És la conseqüència de la decisió que ha pres aquest dijous el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que ha confirmat que manté la mesura cautelaríssima que va suspendre el decret d’ajornament de les eleccions i ha anunciat que emetrà la sentència, la decisió definitiva, per a “com a màxim el 8 de febrer”. Dona a les parts –la Generalitat, la fiscalia i els recurrents, un termini de 4 dies per presentar els seus arguments i poder decidir per la via més urgent possible. Però la campanya ha de començar el 29 de gener, divendres de la setmana que ve, i no hi ha cap indici que la sentència estigui a punt per a aquell dia.

Segons ha comunicat aquest migdia la secció cinquena de la sala del contenciós administratiu del TSJC, després de la seva deliberació aquest matí respecte dels recursos interposats contra el decret que suspenia la convocatòria electoral per la situació de pandèmia, s’ha acordat “mantenir la suspensió del Decret 1/2021, de 15 de gener, que deixava deixa sense efecte la celebració de les eleccions a Parlament de Catalunya del 14 de febrer de 2021 a causa de la crisi sanitària derivada de la pandèmia causada per la COVID-19”.

De moment, el TSJC només avança l’essència de la seva decisió d’avui, i no serà fins demà que “previsiblement”, farà pública la resolució íntegra, amb els arguments detallats.

També es comunicat que “per raons d’urgència”, s’escurça la tramitació de la demanda, de manera que es dona a les parts 4 dies per respondre al recurs, en lloc dels 8 dies que es donen normalment per llei. La intenció és que la sentència estigui disponible “abans del 8 de febrer”.

Comentaris

  Jaum 22/01/2021 12:39 am
  Manipulen les eleccions: Al qui les prepara, fora. A l'acord majoritari pel canvi de data (pro post efecte Illa), fora. Al 8 si les enquestes diuen psc : eleccions. Si al 8 diuen que guanya l'indepe, es podran ajornar. Erc pasarells i tarugus
  uno que vive en tabarnia 21/01/2021 10:57 pm
  gonzalito, dale las gracias a los perros que te mandan, porque nos hacen el inmenso favor de ir a favor de nuestra causa, si hombre, si, son tan cortos como tu que no ves mas alla de tus cejas, nos favorece enormente, dales las gracias de mi parte por lo cazurros que llegais a ser, espero de tu amabilidad ver cumplido mi deseo de decirte adios
  Eulalia Ciutadella 21/01/2021 8:16 pm
  Tota la gent que conec el 14-f no anirà a votar. Un boicot general estaria bé. No es pot seguir el joc a aquesta pandilla de funcionaris de la inquisició Ñ contra Catalunya. No podem deixar que tornin a marcar la nostra agenda. Una pancarta defensant drets no pot deixar el país amb desgovern i menys en les circumstàncies de pandèmia. Potser posaríem en joc la vida per la Terra però no pas per donar seient i pagueta als culs d'una colla de mediocres incompetents i covards.
  Que tastin la seva pròpia medicina 21/01/2021 7:39 pm
  Tot-hom que pilli un simple refredat o que doni positiu en una PCR a partir del 14-F ha d'anar al jutjat i posar una demanda criminal per homicidi en grau de temptativa contra el jutge que ha dictat aquesta sentència
  Ricard 21/01/2021 7:04 pm
  Està nueva broma de la justícia espanyola quien la paga, en euros y muertes, de estos individuos franquistas con sus togas. Esperemos que el excremento españolista reviente de forma masiva
  miquel puigpelat 21/01/2021 6:41 pm
  Perdoneu. Tenim un govern de cagalló. Si s'ha decidit el 30 de maig, ja pot venir el jutge que vulguii, que les eleccions han de ser el 30 de maig. Les decisions polítique que es prenen a Catalunya, sempre acaben decidint els jutges. Perquè?
  Raül 21/01/2021 6:29 pm
  Tot això de no saber si hi haurà eleccions fins al 8 de febrer és molt cutre, jo el que faria es convalidar el CIS com a resultat electoral i així problema resolt!!
  Ton 21/01/2021 6:14 pm
  Si això no és tocar els pebrots, que baixi Déu hi ho vegi.
  JordiG 21/01/2021 4:56 pm
  Som una colònia, no ho oblidem. Només la independència ens cal .
  Delfí Artós 21/01/2021 3:25 pm
  Unes eleccions que tornen a ésser una imposició d'Espanya, amb una alta abstenció degut a la pandèmia de la covid-19, tindrà uns resultats imprevisibles. Els que voteu el dia de les eleccions, o a l'avançada per correu, feu-ho per les principals candidatures independentistes. És la forma de deixar amb un pam de nas els tribunals espanyols en forma de lawfare i l'annexionisme. Ànims a tothom !
  uno que vive en Tabarnia 21/01/2021 3:04 pm
  algu, segons les infecciones que es puguin produir durant les aleccions, pot possar una querella criminal contra el TSJC, per anar en fets contra la salut publica? ja que ells podem obligar a fer aquestes eleccions ells son els responsables de aquestes infecciones que poden acabar amb mort
  Ricard 21/01/2021 2:35 pm
  A l'administració pública (TSJC) estan com un llum.
  Gonzalo 21/01/2021 2:32 pm
  Esto nos pasa por no querer los laZis poner un presidente de verdad, y no un vicepresidente con funciones de presidente....
  mike 21/01/2021 2:11 pm
  a veure si ens haurem de menjar dues campanyes... com si una no fos prou càstig
  La justícia espanyola no és una justícia democràtica 21/01/2021 2:02 pm
  Jutges, sereu culpables de la mort de molts catalans (unionistes ferris i tot) . Us haurem de jutjar amb jutges catalans. Aquestes són les gràcies que us han donat els socialistes, oi ERC?
  Gonzalo 21/01/2021 1:46 pm
  LaZi ponga las urnas en el suelo. Lentamente. Las manos detrás de su cabeza. Sin movimientos bruscos. Gírese.
  Advocat, cansat de la irresponsabilitat judicial, cada dia més gran 21/01/2021 1:41 pm
  JA, JA, JA, quin carnaval de justicia per la matança covid. IRRESPONSABLES JUTGES, que ens voleu matar o que no voti ningú? Au, que votar es un dret pels imbècils i fer sentencies es un dret del PRIVILEGIATS i que no tenen cap responsabilitat fent sentencies subjectives totalment. JUTGES IRRESPONSABLES creguTS I SUPERIORS a la gent normal. PSICOTECNICS I CONTROL DELS JUTGES IRRESPONSABLES ETERNAMENT
  vendetta 21/01/2021 1:37 pm
  no voteu procesistas er jxc y cup voteu fnc catalans de pedra picada
  Delfí Artós 21/01/2021 1:33 pm
  Catalans fem-nos valer, la 12a legislatura pot durar fins el 21 de desembre d'enguany, fins a aquest di no s'esgota. El lawfare espanyol no pot imposar-nos res.
  Pol 21/01/2021 1:31 pm
  Cap agressió espanyola sense resposta pacífica i no violenta.
  D E M O C R À C I A 21/01/2021 1:31 pm
  Estan bojos aquests espanyols. Cada dia es fa més palès que la independència és un necessitat, i una obligació si volem tenir un eina per a poder tirar endavant, sense la cotilla ni el jou que representa l'ocupació espanyola. La independència ens cal. Despertem-nos, ja n'és l'hora !

Nou comentari