El TSJC admet la querella contra Colau i Trapero per desobediència i sedició

Cinc sindicats de policia firmen la denúncia que la Fiscalia ha de qualificar i ja té ponent

 

 

 

La sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha rebut i tramitat la querella que cinc sindicats de policia espanyola van interposar contra diversos membres del Govern de la Generalitat, l'alcaldessa de Barcelona Ada Colau i el Major dels Mossos, Josep Lluis Trapero per un delicte de desobediència i sedició.

 

 

Com a ponent de la instrucció ha estat designat al magistrat José Francisco Valls. L'instructor ha remès la querella a la Fiscalia per tal que informi sobre la competència i la seva admissió a tràmit. 

 

 

 

 

 

 

Segons ha informat el mateix TSJC, el procés judicial s'ha encetat per la querella de cinc sindicats (SUP, CEP, UFP, SPP i ASP) en què demanaven investigar diversos membres del Govern, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell,  l'alcaldessa, el Major així com els líders de l'ANC i Òmnium, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, per desobediència durant el referèndum de l'1 d'octubre.

 

 

Els sindicats van presentar  poc després una segona querella en què demanaven ampliar els suposats delictes afegint sedició a la causa arran de les detencions dels dies 20 i 21 de setembre. 

 

Comentaris