El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El tripartit acusa Mas d’apel?lar al PSOE per fer caure el Govern
  • CA

Els socis de Govern han criticat el president de CiU, Artur Mas, per “condicionar el seu suport al PSOE a ser president de la Generalitat”. En una entrevista a TV3, el líder convergent va expressar que una de les condicions per tenir un pacte estable amb Zapatero seria un canvi en l’escenari polític a Catalunya. “Com es pot donar suport als socialistes a Madrid i fer oposició als socialistes a Catalunya?”, va preguntar.

La portaveu d’ICV-EUiA al Parlament, Dolors Camats, ha afirmat que al president de la federació nacionalista “l’únic que li interessa és ser president de la Generalitat, comptant amb les debilitats i les febleses” dels socialistes espanyols. “El PSOE necessita en aquests moments una majoria al Congrés i Mas avisa que si no governa a Catalunya, el PSOE no tindrà aquesta majoria. Això debilita les institucions catalanes”, ha afirmat.

La presidenta del grup parlamentari del PSC, Manuela de Madre, ha afirmat que la gent “no pot entendre que en un moment com l’actual l’ambició personal es posi per davant de l’ambició del país”, ha retret. “És impropi d’un catalanista”, ha lamentat en referència a la negativa de Mas de donar suport al PSOE mentre CiU segueixi a l’oposició a Catalunya.

En consonància, la portaveu d’Esquerra al Parlament, Anna Simó, ha llançat una advertència en el mateix sentit. “Si posem aquestes qüestions de partit entremig enlloc d’aprofitar la feblesa de Zapatero per anar tots a una, ens equivoquem”. També ha recordat que els republicans han posat com a condició per donar suport al PSOE el finançament, l’aeroport i Rodalies.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa