El Tribunal Suprem habilita el mes d’agost per agilitar la causa del procés

Destaca que cal dotar de "màxima celeritat" el procediment perquè nou dels processaments són a la presó preventiva

 

La Sala penal del Tribunal Suprem ha habilitat el mes d’agost perquè les parts personades en la causa pel procés a Catalunya puguin presentar els escrits que considerin pertinents i així agilitar el procediment perquè pugui ser enjudiciat al més aviat possible, tenint en compte que nou dels 25 processats són a la presó.

 

“Atenent fet que diversos processaments en aquesta causa es troben en situació de presó preventiva, s’acorda per dotar aquestes actuacions de la màxima celeritat, l’habilitació del mes d’agost per a la pràctica de totes aquelles actuacions que hi calguin”, afirma la interlocutòria de la Sala amb data del passat 11 de juliol.

 

D’aquesta manera, el Tribunal Suprem engega els mecanismes legals establerts en la Llei Orgànica del Poder Judicial, en la Llei d’Enjudiciament Criminal i en la Llei d’Enjudiciament Civil per evitar que la causa quedi paralitzada durant aquest mes, com sol ser habitualment, ja que es considera inhàbil. Segons han informat fonts de l’alt tribunal, amb això es pretén que la causa estigui llesta a la tardor per poder celebrar la vista oral.

D’altra banda, la Sala presidida pel magistrat Manuel Marchena –que serà el ponent de les resolucions que es dictin d’aquí a ara– i formada per Andrés Martínez, Juan Ramón Berdugo, Luciano Varela i Antonio del Moral han donat dos dies de termini a totes les parts, entre elles, la Fiscalia, l’Advocacia de l’Estat i l’acusació popular exercida per Vox, perquè informin sobre aquest tema sobre les peticions de llibertat que han presentat recentment els nou processats que són a la presó preventiva.

 

La causa es troba en aquests moments en una fase intermèdia, que és la compresa entre la conclusió de la instrucció –el que va ocórrer el passat 9 de juliol– i l’acte d’obertura de judici oral, que donarà motiu a la celebració del judici.

 

Aquests cinc magistrats encarregats de resoldre totes les qüestions pertinents en aquesta fase seran els que formaran el tribunal que jutjarà els 25 processaments, als quals previsiblement se sumaran dos jutges més de la Sala penal.

Nou comentari