El Tribunal de Comptes desestima els recursos i tira endavant la persecució d’una quarantena d’excàrrecs de la Generalitat

Diversos investigats van demanar que se suspengués la citació de dimarts en què se'ls comunicaran les fiances

El Tribunal de Comptes ha rebutjat retardar la citació de la quarantena d’ex-alts càrrecs del Govern per les despeses en política exterior i del Diplocat del 2011 al 2017. Diversos investigats van recórrer i van demanar suspendre-la al·legant “indefensió“. En una interlocutòria, el Tribunal de Comptes ho rebutja i la manté per als propers 29 i 30 de juny. L’organisme els comunicarà l’import de les fiances que els reclama. S’espera que les quantitats reclamades ascendeixin a xifres milionàries. Alguns dels líders independentistes indultats pel govern de Pedro Sánchez estan encausats i, en paral·lel a la concessió de la mesura de gràcia, l’Advocacia de l’Estat s’ha mostrat en contra dels recursos. L’Advocacia de l’Estat, que depèn del Ministeri de Justícia, es va posicionar en línia amb la Fiscalia i va negar que s’hagi produït indefensió i va considerar els recursos “prematurs i infundats“. En la mateixa línia es pronuncia la interlocutòria del Tribunal de Comptes que diu que la tasca de la instructora “es va ajustar, en tot moment, als requisits i als fins” que estableix la llei que regula l’organisme.

Nega que s’hagi produït “indefensió” i, per tant, rebutja suspendre la compareixença per a la liquidació provisional prevista per dimarts. La sala d’enjudiciament del Tribunal de Comptes comunicarà a les defenses dels investigats l’import que els reclama a cadascú. Les defenses podran fer al·legacions i, per tant, la quantitat reclamada pot variar després de la compareixença.

Si els investigats no abonessin les fiances en el termini fixat, es procediria a embargar els seus béns. Aquests imports s’hauran de ratificar més endavant quan se celebri el judici per aquesta causa. Estan citats els expresidents de la Generalitat Artur Mas i Carles Puigdemont, l’exvicepresident Oriol Junqueras, diversos exconsellers de Presidència, Economia i Exteriors com Francesc Homs, Neus Munté, Andreu Mas-Colell i Raül Romeva, i diversos ex-alts càrrecs del Govern, fins a la quarantena.

La defensa de Junqueras i Romeva argumentava vulneració de drets perquè, entre altres raons, no se’ls ha donat prou temps per analitzar una documentació extensa que pot implicar que se’ls exigeixi el pagament de “quantitats milionàries”. Reclamaven l’ampliació del termini per fer al·legacions i la suspensió de la citació de dimarts.

En el cas del recurs de Mas, també denunciava que el termini i condicions en què se’ls va remetre la documentació, “l’ingent volum de les actuacions remeses i la inexistència d’una delimitació efectiva i precisa dels expedients” feia que fos “impossible” examinar-ho amb garanties. El motiu al·legat, en aquest cas per Mas-Colell, per justificar la “indefensió” és que l’informe de fiscalització “no permetia identificar les despeses concretes que se’ls pretenia atribuir”.

Comentaris

  Josep 25/06/2021 1:15 pm
  A catalunya hauriem d'haver tingut una ETA
   . 25/06/2021 1:36 pm
   Ecs ! Quin fàstic e comentari. És ben bé de falsa bandera, car això és el que els agradaria a molts d'annexionistes amb molta malícia a manca d'arguments.
    Josep 25/06/2021 2:34 pm
    no nen no, terra lliure van se uns ineptes, calia fotre canya com van fer aquells, sense manies... i la falsa bandera te la fots pel cul.
   Ramon 25/06/2021 2:43 pm
   ETA matava espanyols dia sí, dia també, i quan cada ics morts muntaven una manifestació de protesta el crit era: "ETA NO, VASCOS SÍ". Ells mateixos, els espanyols, van cantar l'"A por ellos, oé!" comminant-los a obrir-nos el crani com així van fer-ho pel sol fet d'intentar votar. Tarradellas va dir i amb raó, que Espanya reaccionaria amb una virulència davant un sol mort en nom de Catalunya com no ho farien ni per mil d'ETA.
   I que cni. 25/06/2021 3:55 pm
   Error,no martis el misatger. Ni els gossos ni els pastors tenen res a dir, els amos, aquets son els objectius. Primer et carregues el cap, o millor les hereves, i anar baixant. Aviat s'acaba la broma si veuen que son ells els que rebran.
  Ricard 25/06/2021 1:18 pm
  Concòrdia castellana.
  Delfí Artós 25/06/2021 1:34 pm
  Quin indecència el "Tribunal de (passar) Cuentas". Espanya no ens aporta res de bó ans al contrari. Què hi fem encara dins d'Espanya ? Heus ací la qüestió.
   Ramon 25/06/2021 2:38 pm
   "Tribunal de (passar) Cuentas". Molt, molt, molt precís i bo.
  bs 25/06/2021 2:15 pm
  com pot ser tant d´odi i tanta maldat ?
  LUIS 25/06/2021 2:28 pm
  La dictadura sigue empeñada en que puede hacer desaparecer del mapa al independentismo arruinando a las personas individualmente, para así disuadirlas de ejercer la acción politica. Estos retrasados mentales siguen sin entender nada. Que sigan por ahí En Europa si que entienden todo, y por prudencia lógica no pueden frenarles en seco como se merecen, pero el frenazo lo van a dar los bobos de Madrid cuando el brutal choque para ellos sea inevitable. Se van a estampar contra la democracia, contra la UE de lleno y van a quedar hechos trizas. Sanchez lo sabe e intenta pulsar el freno de emergencia Tarea inutil.
  Gonzalo 25/06/2021 2:38 pm
  A POR ELLOS!!!! ni olvido ni perdón, laZisnaZis a prisión...o arruinados, lo mismo da.
   Ha ha ha 25/06/2021 3:24 pm
   Els tribunals espanyols no hi ha cap persona normal, són una especia de no se què que l'odi a tot el que és català, no els deixa viure, gent diabòlica.
  RAMON A 25/06/2021 4:50 pm
  Unamuno . Merecemos perder Catalunya dons aixo
  Acabem amb el feixisme institucional de un cop per tots! 25/06/2021 5:28 pm
  Espanya ha de neteixar de feixistes els tribunals, destituir o posar a presó aquests jutges anacronics, residus del feixisme del segle XX, eliminar les restes del franquisme encara vigent a les institucions, sense por i amb mà dura.
  L'OBSERVADOR ASTORAT 25/06/2021 5:55 pm
  El Tribunal de "PASSAR" Comptes: "El Tribunal de Comptes va ser protagonista, en el seu moment, d'un escàndol majúscul, quan El País va publicar que dels 700 treballadors, 100 d'ells havien estat directament endollats per alts càrrecs de la institució. Parlem de gent que tenen els sous públics més alts de tota l'administració espanyola. Ramón Álvarez de Miranda, per exemple, va col.locar-hi a la concunyada i el net. El número dos de la institució, Javier Medina Guijarro, tenia un germà, una germana, la dona, un parent llunyà de la seva dona i etcètera. En total, dones, cunyades, cosins, germans, nets, fills, nores, gendres i fins i tot amics de la infantesa". MARCA Ñ !!! https://elpais.com/politica/2014/06/23/actualidad/1403548994_107851.html

Nou comentari