El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
“El teu llaç ens insulta”: Esbroncada al debat d’empresaris alemanys amb Torrent
  • CA

 

El portaveu del Cercle d’Empresaris de parla alemanya, Albert Peters, ha suat la cansalada i s’ha vist obligat a posar pau en el col·loqui que ha moderat al Círculo Ecuestre de Barcelona amb el president del Parlament Roger Torrent. Tot i que Peters s’ha mostrat conciliador en la presentació de l’acte i fins i tot ha estirat les orelles al rei espanyol per no ser conciliador, el públic no s’ha mostrat tan empàtic, ans al contrari. 

 

La primera pregunta ja ha anat directe a donar per segura la fractura social que existeix a Catalunya. La segona ha reclamat el dret a decidir de Tabàrnia. La tercera ha retret que proposi un candidat empresonat i en canvi defensi la seguretat jurídica. Torrent ha tret ferro a les qüestions amb respostes equilibrades, amb cert manual conciliador. 

 

Però a mida que ha avançat el debat, les qüestions han pujat del to. Un empresari que no s’ha volgut identificar ha acusat a Torrent de “mentir i avorrir” i ha apostat perquè tots els polítics independentistes “vagin a la presó”. “¡Voto yo que todos ustedes vayan a prisión!”, ha exclamat. Una exclamació que ha despertat els aplaudiments dels assistents. Peters ha demanat calma al públic i ha replicat retreient al seu compatriota que “a les presons no es pot parlar” i el que cal és respectar les opinions i poder parlar. “És una opinió d’un soci que no representa al Cercle”, s’ha afanyat a dir Peters. 

 

Però, de nou, una nova pregunta opinió ha escalfat de nou l’ambient. Una empresària ha exigit a Torrent que es treiés el llaç groc de protesta pels presos polítics perquè “ens insulta”. “Els que estan a la presó no són angelets”, ha assegurat i ha demanat la seva dimissió. De nou, aplaudiments. Peters ha tornat a demanar calma i a respectar “les opinions dels altres perquè és l’essència de la democràcia”. “A mi no m’ofèn el llaç groc”, ha reblat Peters. Torrent l’ha avisat: “Si jo em treiés el llaç, les meves conviccions no canviarien”. 

 

Ara bé, en un moment determinat de la tensió sí que hi ha hagut un dels empresaris que ha intervingut per assenyalr que Torrent tenia un amic a la sala. D’entrada li ha agraït la intervenció en castellà que demostra que les acusacions d’adoctrinament són infundades i que el llaç groc no és un senyal d’independència sinó de defensa de les llibertats. Peters ha tancat el debat pregant a Torrent que pensi en els 7.523.000 habitants alhora d’exercir el seu càrrec. El president de la cambra ha replicat amb humor. “Això és precisió alemanya”, s’ha acomiadat Torrent. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa