El TEDH rebutja suspendre de manera cautelar la fiança requerida pel Tribunal de Comptes a un excàrrec del Govern

L'exinterventora de la Generalitat Mireia Vidal va presentar recurs d'empara davant Estrasburg

El Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) ha rebutjat suspendre de manera cautelar la fiança requerida pel Tribunal de Comptes a la exinterventora de la Generalitat Mireia Vidal en concepte de responsabilitat comptable pel presumpte ús irregular de fons per a les delegacions catalanes en l’exterior i el Consell de la Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat).

Fonts jurídiques han confirmat a Europa Press que els lletrats de Vidal van presentar aquesta setmana un recurs d’empara davant Estrasburg i que l’autoritat judicial ho ha rebut i ha donat resposta a la petició relativa a la mesura cautelar. Segons l’acta de liquidació provisional del Tribunal de Comptes, al qual ha tingut accés Europa Press, l’òrgan fiscalitzador reclama a 34 excàrrecs del Govern quantitats individuals per conceptes concrets que van aprovar quan estaven en els seus respectius llocs.

En el cas de Vidal, la suma supera els 3 milions d’euros. Tots, no obstant això, hauran de respondre al total de 5,4 milions de manera solidària. Vidal va sol·licitar al TEDH suspendre de manera cautelar el pagament de la seva fiança en considerar que no té la responsabilitat dels líders independentistes que en aquests moments ocupaven càrrecs superiors.

El Tribunal de Comptes requereix també el pagament de caució, entre altres, als expresidents de la Generalitat Carles Puigdemont i Artur Mas, i a l’exvicepresident Oriol Junqueras.

TERMINI FINS Al 21 DE JULIOL

En l’escrit presentat, la defensa de l’exinterventora va assegurar que la seva situació l’ha afectat la seva salut i la seva integritat mental i que ha posat en “risc” la seva vida a conseqüència d’una “actuació oficial qualificable de tracte degradant”. La instructora del Tribunal de Comptes va donar un termini de 15 dies hàbils –que venç aquest 21 de juliol– a Vidal i a la resta de defenses per a dipositar la fiança imposada perquè puguin fer front a les responsabilitats comptables a les quals poguessin ser finalment condemnats.

Tal com estableix la Llei de Funcionament del Tribunal de Comptes, si no abonen la caució corresponent, es procedirà a l’embargament de béns.

Comentaris

  Gonzalo 16/07/2021 7:55 pm
  Toma ostia!!!!!! Eso sí que es una buena colleja judicial!!!! CLATELLADA DEL TEDH A L'INDEPENDENTISME!!!!!
   Vaya ostiazo par 17/07/2021 10:03 am
   Quim 17/07/2021 11:57 am
   Lladres els tribunals i el rei despaÑa.
    Gonzalo 17/07/2021 3:39 pm
    Este tribunal europeo también es franquista??? Jajajajajajajajajajaja!!! Ya lleváis dos ostiazos de este tribunal...y las que os esperan, zoquetes!!!!!!
  Ricard 16/07/2021 9:30 pm
  Es nota que el TEDH no ha d'avançar ni un ral, com sí ha de fer la demandant.
  Menudo ostiazo para los miserables golpistas supremacistas. 17/07/2021 10:07 am
  Y el gran engañabobos del fraudulento proceso, " el optimista director de un diario digital subvencionadísimo " callado como una puta sobre la noticia.

Nou comentari