El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El TC torna a denegar la suspensió cautelar de la condemna de Sànchez, Turull, Rull i Forn
  • CA

El Tribunal Constitucional (TC) ha tornat a denegar la suspensió cautelar de la condemna de presó de l’expresident de l’ANC Jordi Sànchez i dels exconsellers Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn. El ple del TC ho ha acordat per unanimitat. L’alt tribunal ja va rebutjar una primera suspensió el 17 de juny de 2020 i el Constitucional sosté que les raons que van adduir aleshores “romanen incòlumes”. Els presos independentistes van al·legar que la decisió de la justícia belga de no extradir l’exconseller Lluís Puig demostra que el Tribunal Suprem va vulnerar el seu dret fonamental al jutge ordinari predeterminat per la llei. El TC, en canvi, considera que la qüestió és “aliena a les circumstàncies determinants per dirimir” els seus casos.

La decisió del tribunal belga “en cap cas vincula o condiciona a aquest tribunal per a la resolució dels recursos d’empara que porten causa de la sentència condemnatòria la suspensió de la qual s’interessa“, diu el TC en les interlocutòries. “No poden ser considerades com a circumstàncies sobrevingudes” que puguin implicar la suspensió de la sentència, sosté el TC.

L’alt tribunal reitera la negativa a suspendre les penes de presó per la “gravetat” de la condemna i perquè “no es constata el risc de pèrdua de finalitat del recurs d’empara” que els demandants adverteixen, ja que la pena de presó que encara han de complir supera “clarament els cinc anys” -el límit temporal que “com a regla general” estableix la doctrina del TC per accedir a la suspensió-.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: L'Arrahonès a març 24, 2021 | 14:01
    L'Arrahonès març 24, 2021 | 14:01
    Per a aquesta fauna, el 'glorioso alzamiento' encara no ha acabat. I el que han heretat fills i nets ho pensen llegar a besnéts, rebesnéts i successius
  2. Icona del comentari de: uno que vive en Tabarnia a març 24, 2021 | 15:16
    uno que vive en Tabarnia març 24, 2021 | 15:16
    gracies per anar fent la feina per els independents, aixo no acabara aixi, pot ser si que i haura una ruptura, aixi ho volen i aixi o tindran, pot per alguns es pot convertir amb un aillament

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa