El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Suprem veta el català als presos polítics perquè Estrasburg tampoc l’admet
  • CA

 

 

Aquest matí, la Sala Penal del Tribunal Suprem ha decidit en una nova interlocutòria separar els processats en la Causa Especial 20907/2017.  És a dir, els acusats només per desobediència seran jutjats pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i la resta al Suprem. Però, la mateixa interlocutòria ha carregat contra l’argument de diverses defenses d’enraonar en català o del dret a tenir un judici prop del domicili. Dues peticions tombades amb un argument, si més no, curiós: Estrasburg encara està més lluny i tampoc admet el català

 

 

Els magistrats asseguren que el “contacte directe i permanent” amb l’equip jurídic que assumeix la defensa està més que garantit i serà preservat per la mateixa Sala. “La sobrevinguda invocació del dret a què les sessions del judici es desenvolupin en llengua materna dels processats”, escriuen els magistrats “contrasta amb l’absència de qualsevol queixa d’indefensió durant el temps llarg que ja ha consumit la investigació i la fase intermitja d’aquesta causa especial”. 

 

El Suprem utilitza un dels arguments bàsics de la defensa independentista que és agafar-se a la justícia internacional. “Sia com sia, fer dependre el dret a un procés just de la distància entre la seu del propi domicili i la de l’òrgan jurisdiccional o de l’ús de la llengua materna pels professionals que assumeixen la defensa conduiria al sense sentit de negar que aquest dret tingui vigència, per exemple, al Tribunal Europeu de Drets Humans”. 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa