El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Suprem manté la pena a l’exalcalde de Santa Coloma per la trama Pretòria i la rebaixa a “Luigi” i dos condemnats més
  • CA

La Sala Penal del Tribunal Suprem ha confirmat la condemna a cinc anys i nou mesos de presó imposada per l’Audiència Nacional a l’exalcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz (PSC) pel cas Pretòria’, en què es van jutjar operacions urbanístiques il·lícites desenvolupades entre 2002 i 2009 a la mateixa Santa Coloma a més de Sant Andreu de Llavaneres i Badalona, i també els guanys que en van obtenir els acusats. La Sala, en canvi, ha rebaixat la pena a l’exdiputat també del PSC Luis Andrés Garcia Sáez, “Luigi”, que va ser condemnat a 7 anys i dos mesos per tràfic d’influència en concurs medial, prevaricació administrativa continuada, suborn continuat , blanqueig de capitals i falsedat documental. La modificació de la pena es produeix en ésser absolt d’aquest últim delicte, pel qual va ser condemnat a un any i sis mesos de presó. També ha vist rebaixada la pena pel delicte de suborn de tres anys i dos mesos a un any i nou mesos. Per la resta de delictes, es mantenen les condemnes dictades per l’Audiència Nacional.

El tribunal rebaixa lleugerament la pena d’1 any, 10 mesos i 15 dies de presó imposada a l’empresari Josep Singla Barceló per delictes de tràfic d’influències continuat en concurs medial amb un delicte continuat de prevaricació i per suborn. En relació amb el primer d’ells, manté la pena de 10 mesos i 15 dies de presó, però modifica la multa que queda fixada en 861.318€. Pel que fa a l’delicte de suborn, amb l’atenuant de dilacions indegudes, li imposa sis mesos de presó i multa de 300.000€. La Sala també modifica la pena de Manuel Valera Navarro, condemnat a 2 anys i 3 mesos de presó com a autor d’un delicte de suborn, amb l’atenuant de dilacions indegudes i li imposa 8 mesos de presó i multa de 566.124€, i com a autor de dos delictes de tràfic d’influències estableix sis mesos de presó i multa de 280.322€. A més, confirma la pena de 6 mesos de presó que li va imposar l’Audiència Nacional per un delicte de tràfic d’influències en concurs amb un delicte continuat de prevaricació administrativa.

Els altres 7 condemnats per l’anomenada ‘Operació Pretòria’ no van presentar recurs davant el Tribunal Suprem. Entre ells figuren els exconsellers de la Generalitat de Catalunya Macià Alavedra i Lluís Prenafeta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa