El Suprem assenyala el 24 i 25 de març per jutjar Nuet

Se l'acusa d'un delicte continuat de desobediència

La Sala Penal del Tribunal Suprem jutjarà l’actual diputat d’ERC i exsecretari de la Mesa del Parlament dels Comuns, Joan Josep Nuet, per desobediència els propers 24 i 25 de març. El judici serà, al igual que els seus excompanys de Mesa, per desobediència arran de la la seva actuació en relació a el ‘Procés’ de l’1-O de 2017.

De fet, tots van ser condemnats pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a 20 mesos d’inhabilitació i 30.000 euros de multa, llevat de l’expresidenta Carme Forcadell que va ser condemnada pel mateix Tribunal Suprem a 11 anys de presó per sedició. En el mateix cas va ser absolta l’excap de files de la CUP, Mireia Boya. La sala Penal que presideix Manuel Marchena assumeix el cas donat que Nuet és diputat a les corts espanyoles i està aforat.

En el cas present, se l’acusa d’un delicte continuat de desobediència greu comès per autoritat pública de l’article 410.1 en relació a l’article 74 del Codi Penal. El cas Nuet ha donat moltes voltes. De fet, al principi de la instrucció va ser apartat de la causa en considerar la instrucció que no era “independentista”. La causa, però, va tornar al TSJC i posteriorment, en obrir-se la vista oral a Barcelona, la seva peça va ser traslladada al Suprem, en la seva condició d’aforat.

Nou comentari