El Suprem avala que la JEC retirés la credencial de diputat a Torra quan la condemna no era ferma

L'alt tribunal desestima el recurs del Parlament

El Tribunal Suprem ha confirmat l’acord de la Junta Electoral Central (JEC) que va deixar sense efecte la credencial de l’expresident de la Generalitat Quim Torra com a diputat al Parlament. L’acord de l’àrbitre electoral, del 3 de gener de 2020, va declarar que la condemna d’inhabilitació per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) era “causa d’ineligibilitat sobrevinguda”, encara que la sentència no fos ferma. L’alt tribunal ha donat la raó a la JEC en una sentència feta pública aquest divendres i en la qual desestima el recurs contenciós-administratiu que va presentar el Parlament. El tribunal reconeix la legitimació de la cambra catalana per posar el recurs, però rebutja que la competència per declarar la ineligibilitat sobrevinguda sigui exclusiva del Parlament.

“O bé davant la seva inactivitat o per qualsevol altra raó, pot actuar l’administració electoral en aplicació directa de la LOREG, amb la finalitat de fer efectiva la prescripció legal examinada i així restablir la composició del Parlament mitjançant l’expedició de la credencial al candidat corresponent de la llista del cessat per haver perdut la seva capacitat electoral”, diu la sentència.

Comentaris

  remigio III 01/05/2021 12:33 pm
  Sí, contra la República Catalana tot si val. Ho estan afinant molt últimament. el terrioruisme d'estat sembla ja cosa normal. L'extorsió a la República Catalana sembla cosa normal , i, per suposat, la persecució a estil franquista dels "revoltats", es cosa necessària. Mentre s'extorsiona la república Catalana i de passada el País Valencià a Madrid flors i violes. El 155 s'ha inventat per a reprimir la República Catalana.
  Teix 01/05/2021 8:41 am
  Vaja, que a els de el TS sembla que han estudiat als jesuïtes. Però és que només ells poden entortolligar i discriminar tant que facin veure blanc allò que és negre i es passa pels dallonces que la LOREG que estableix que (només resulten afectats) els condemnats per sentència ferma a pena privativa de llibertat, en el període que duri la pena [article 6.2 a) LOREG (tant si ja ha entrat a la presó com si està en ll.provisional o en ll. Condicional).
  586+87/ 01/05/2021 1:30 am
  El suPPremu delinqüent ?
  Ricard 30/04/2021 6:11 pm
  Naturalment. El perjudicat era català.

Nou comentari