El sindicat policial proper a Cs homenatjarà els ‘Piolins’ de l’1-O en un acte a Barcelona

El sindicat vol reconèixer el seu "esforç i entrega" durant la repressió violenta del referèndum d'autodeterminació la tardor passada

 

El sindicat policial Jusapol prepara un homenatge a Barcelona als agents de la Policia Nacional espanyola i de la Guàrdia Civil que van participar a l’anomenada “Operació Copèrnic” durant la tardor passada a Catalunya. Està previst que l’acte se celebri el 29 de setembre d’aquest any, a dos dies del primer aniversari de l’1-O, i el sindicat entregarà a “tots i cada un d’ells un present commemoratiu com a reconeixement al seu esforç i entrega”, segons una nota del sindicat, que vol homenatjar als agents “que lamentablement i en moments de màxima tensió social van saber amb la seva professionalitat complir fidelment a les obligacions del seu càrrec, sacrificant en molts casos la seva vida, tan personal com familiar”. En aquest sentit, lamenten que “són mereixedors d’aquest reconeixement públic que, per diversos motius, se’ls ha negat”.

El cost de l’operació ‘Copèrnic’ va ascendir a 87 MEUR, amb un desplegament estable de 4.500 efectius que, en el cas dels dies 30 de setembre i 1 i 2 d’octubre, va arribar als 6.000, segons l’aleshores ministre d’Interior Juan Ignacio Zoido. L’aleshores ministre va afegir els agents, a banda de l’1-O, van estar protegint edificis oficials de l’estat, van custodiar seus de partits i “infraestructures sensibles”. 

Nou comentari