El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Síndic prepara un informe monogràfic sobre la repercussió legal dels indults
  • CA

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha anunciat aquest dimecres que prepara un informe monogràfic sobre la repercussió legal dels indults als presos polítics. Després de mantenir una audiència amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, al Palau de la Generalitat, Ribó ha explicat que està recollint el material per analitzar “de quina manera garantiran o afectaran els drets” però que serà “molt curós amb el calendari” i esperarà fins que el Consell de Ministres els aprovi. El síndic no s’ha volgut pronunciar sobre les missives publicades sobre l’1-O per Oriol Junqueras i Jordi Sánchez. En la compareixença també ha insistit en la seva intenció de portar l’ordre del TSJC sobre la selectivitat al Consell d’Europa.

En la primera audiència amb Aragonès, Ribó li ha lliurat l’Informe al Parlament del 2020 i ha alertat de les mancances estructurals per fer front a la crisi derivada de la covid-19. Per aquest motiu han acordat tornar a reunir en breu la Taula d’Emergència Social integrada pel Síndic i altres entitats del tercer sector.

El síndic ha explicat que també ha alertat al president sobre les agressions que continua patint el medi natural i la “barbaritat” que el 70% de la població visqui a l’àrea metropolitana. Ha demanat a l’executiu que estigui “més atent al diàleg” amb el territori, i que faci “polítiques fermes” pel que fa a afavorir la concentració de la formació a la capital i en la protecció del medi ambient.

També ha reiterat que vol elevar al Comitè d’Experts de la Carta europea per a les llengües regionals o minoritàries del Consell d’Europa la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya d’adoptar mesures cautelars urgents perquè les proves de les PAU estiguin disponibles en les tres llengües oficials, perquè en faci l’anàlisi i la valoració.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa