El Síndic de Greuges rebutja davant la JEC prohibir l'expressió 'presos polítics'

Ribó considera que no es pot considerar que atempti contra "els principis d'igualtat, de pluralitat i de neutralitat política"

 

 

 

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha constatat davant la Junta Electoral Central (JEC) el seu rebuig al fet que prohibeixi dir 'presos polítics' en mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), ha informat aquest dimarts en un comunicat. Segons Ribó, no es pot considerar que l'expressió 'presos polítics' atempti contra els principis d'igualtat, de pluralitat i de neutralitat política, "perquè és una expressió reconeguda pel dret internacional".

 

 

En la seva opinió, "aplicar mesures alternatives a la presó preventiva, decisió desproporcionada, pot fer pensar que es pretén criminalitzar persones a causa de la seva opinió i de les seves idees". A més, ha posat en valor "la professionalitat i el criteri tècnic" dels professionals dels mitjans de la CCMA, i ha defensat incloure fórmules més flexibles que les que havia adoptat la JEC. Ha recollit els arguments de la resolució de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa, sobre la referència de presos polítics, per defensar que els líders sobiranistes poden ser inscrits en aquesta definició.

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?