El “sí” es manté majoritari malgrat la divisió dels partits

L'enquesta del CEO situa en un 46,7% els partidaris de la independència davant els 44,9% que no ho són

 

 

L’independentisme manté el tremp sense escarafalls. Així es desprèn del darrer Baròmetre d’Opinió Política del Centre d’Estudis d’Opinió, difós aquest matí, que conclou que un 46,7% dels catalans està a favor de la independència, i un 44,9,%, en contra. La pregunta, en concret, és si “vol que Catalunya esdevingui un Estat independent. Una premissa per deixar clar que, segons el director del CEO, Jordi Argelaguet, podria canviar en un referèndum. 

 

La variació percentual dels darrers baròmetres mostren l’estabilitat perquè els canvis es troben dins els marges d’error. Així, a l’abril passat, els percentatges es trobaven entre el 48% favorables a l’Estat independent i el 43,7%, els contraris. 

 

De fet, els percentatges són similars a d’altres preguntes de l’entorn. Concretament, davant la tria de què “creu que hauria de ser Catalunya”, un 38,8% assegura que un Estat independent, un 22,4, un Estat dins una Espanya federal, un 25,5% una comunitat autònoma dins Espanya i un 7,8% una regió d’Espanya. En qualsevol cas, un 62,3% considera que Catalunya ha obtingut un nivell insuficient d’autonomia. 

 

Més informació en breu 

Nou comentari