El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El record als presos polítics i exiliats tenyeix les Creus de Sant Jordi d’emoció
  • CA

 

El record als presos polítics i exiliats ha tenyit aquest dilluns d’emoció l’acte de lliurement de les Creus de Sant Jordi, al Palau de la Música Catalana. El moment més emotiu l’ha protagonitzat el president de la Generalitat, Quim Torra, que en un moment de la seva intervenció —al final de l’acte— s’ha mostrat visiblement afectat. “Aquesta no és una situació normal, tenim presos polítics i exiliats i el nostre dret a l’autodeterminació està criminalitzat”, ha advertit el president. “No ens aturarem fins que ells siguin lliures i el nostre poble també”, ha afegit.

 

Torra, que ha elogiat els guardonats pel valor que suposa per un país el capital humà, s’ha compromès en avançar en la construcció de la República i ha avisat: “No farem cap pas enrere, la nostra causa és justa i estem al costat correcte de la història, tingueu la certesa d’un futur en llibertat del nostre poble”.

 

La continuïtat de la Generalitat malgrat el 155

 

Abans de la intervenció de Torra, ha parlat a través d’un vídeo enregistrat el president a l’exili, Carles Puigdemont. Puigdemont ha dit als guardonats que els consellers a l’exili i a la presó se senten “còmplices” d’aquells que han obtingut les Creus de Sant Jordi. També ha manifestat que els recordaran sempre perquè, tot i que els premis son importants sempre, aquest any encara ho son més. “Son les creus que expliquen aquesta continuïtat històrica de la Generalitat de Catalunya que, malgrat el 155, no ha estat interrompuda”, ha afirmat Puigdemont.

 

L’acte ha conclòs amb el Cant dels Segadors i seguidament el públic que omplia el Palau de la Música ha posat el punt final amb crits d’independència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa