El PSOE podria presentar al seu congrés una esmena a favor de les llengües cooficials

Després del “Manifest de la llengua comuna” presentat per un grup d’intel·lectuals a favor del castellà i que CiU es quedés sola al Parlament amb la seva moció en contra de descartar la tercera hora de castellà, el PSOE continua amb l’idioma com a pal de paller. Els socialistes estan estudiant l’opció de presentar al seu Congrés, que tindrà lloc aquest cap de setmana, una esmena o resolució que “posi en valor el model lingüístic de la Constitució”, en què es defensa el castellà i lús, en general, de les llengües cooficials.

Avui seria el dia en què els socialistes decidirien la fórmula en què presentaran aquesta qüestió: si ho fan com a esmena transaccional o com a resolució. Hi estan treballant, entre d’altres, el secretari general del grup socialista al Congrés, Ramón Jáuregui, i el portaveu adjunt del grup parlamentari socialista i cap de la delegació del PSC al congrés dels socialistes espanyols, Daniel Fernández.

La Constitució

Els socialistes voldrien pronunciar-se en el seu congrés sobre l’anomenat “Manifest per la llengua comuna”, subscrit especialment per escriptors, alguns pròxims a Unió, Progrés i Democràcia (UPiD). El president del govern José Luis Rodríguez Zapatero va assegurar fa dies que el millor manifest en defensa de la llengua és la Constitució espanyola. Per la seva part, el líder del PSC i president de la Generalitat, José Montilla, va rebutjar el passat dimarts el manifest en defensa del castellà perquè va en contra de la Constitució Espanyola i del nou Estatut. Va dir que genera “catalanofòbia”.

Nou comentari