El PSOE defensa promoure els “idiomes cooficials” i millorar l'”encaix de l’autogovern català”

La ponència marc del congrés del partit defensa l'"agenda del retrobament" de Sánchez

La ponència marc que el PSOE debatrà en el seu 40è congrés, previst per al mes d’octubre, proposa “la promoció dels idiomes cooficials, la sensibilitat envers sentiments de pertinença diversos, el foment del diàleg interterritorial o la cooperació lleial entre administracions”. El document, que s’ha donat a conèixer aquest dissabte, defensa l’anomenada “agenda del retrobament” del president espanyol, Pedro Sánchez, amb Catalunya, que inclou mesures com la millora de la convivència i el “millor encaix de l’autogovern català”, i avisa que és “l’únic camí viable per avançar amb esperança d’èxit”.

“És una aposta ferma dels i les socialistes”, rebla el text.Aquest document és la base política del projecte del PSOE per als propers anys. L’ha coordinat la portaveu del partit al Congrés i vicesecretària general del PSOE, Adriana Lastra, que l’ha treballat amb la presidenta dels socialistes, Cristina Narbona; l’eurodiputada Lina Gálvez i la secretària d’Estat de Migracions, Hana Jalloul.

La ponència no només fa referència a Catalunya i a l’enfortiment que volen de l’estat autonòmic –tot i que no esmenten elements com la taula de diàleg amb la Generalitat–, sinó que també tracta aspectes com els impostos, l’habitatge i la salut. Així mateix, suggereix la modificació de l’article 99 de la Constitució per tal d’evitar que calgui la majoria absoluta del Congrés dels Diputats per escollir el president del govern espanyol i esquivar repeticions electorals com les dels anys 2016 i 2019. La proposta socialista passa per permetre la presentació de mes d’un candidat i que s’investeixi el que tingui més suport.

Comentaris

  miquel puigpelat 24/07/2021 8:24 pm
  Això no s'ho creu ni ell. Ja estem massa acostumats a les seves mentides.
  Ricard 24/07/2021 9:02 pm
  Xerrameca des del supremacisme castellà és tradicional i xenòfob. Arcades.
  Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) 24/07/2021 11:00 pm
  Retrobament ? ....Nosaltres el que volem és perdre'ls de vista !
  Narcís 24/07/2021 11:33 pm
  Va. . . . per a què . . . perquè et vingui un togat i digui que no pas? per a què . . . perquè et vinguin ' baronets ' i et parlin d' igualtat ( quan només amaga Catalunya no avanci així com seguir delinquint-la ! ) ? per a què . . . per seguir escoltant salvatjades d' aquests ' nostres compatriotes ' ? per a què . . . per veure allò ufans que són veient com ens estomaquen, empresonen i roben ? per a què . . . per negar som nació mil·lenària conformadora de la conquesta ? per a què . . . per no tenir document d' identitat propi amb tot allò que implica? per a què . . . per a suportar sa maldat pels segles dels segles ? per a què . . . . . . . . . . No entenen a hores d'ara ser totalment incompatible ser català i espanyol alhora ? PD : massa sap tothom que l' únic català que s'estima aquest estat és el català mort sinò desaparegut/ exiliat de sa terra, de ca seva ! .
  fat boy 24/07/2021 11:37 pm
  l'idioma oficial de Catalunya es el catala, es el xarnego que es cooficial.
  tip 24/07/2021 11:47 pm
  HA HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ! Un Espanyol és per definició un individu mentider i sense paraula.
  ernst 25/07/2021 12:35 am
  I el títol de Marqués per a Junqueras va o no va al lot?
  Català 25/07/2021 8:41 am
  Així estem?. Que magre ho deuen veure en Sánchez i cia. Mama, por !!.
  ton c. 25/07/2021 11:58 am
  i com deia aquell y un par de huevos duros.

Nou comentari