El PSC vol saber per què en Llach i Baños tenen accés al balcó de la Generalitat

Els socialistes, com els Comuns, estan molestos per la manera en com s'ha tornat a penjar una pancarta sobre la llibertat d'expressió

El diputat del PSC Ferran Pedret ha demanat per escrit al Govern que aclareixi les circumstàncies que van permetre que Lluís Llach, Sílvia Bel, Antonio Baños i Teresa Casals accedissin el 27 de setembre al balcó de la Generalitat per penjar-hi una pancarta que reclama llibertat d’expressió. La pancarta substitueix la que Quim Torra havia hagut de despenjar en referència als presos polítics i obeint un mandat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Pedret vol conèixer qui havia sol·licitat que fossin acreditades aquestes persones per accedir al Palau de la Generalitat i qui va autoritzar la seva acreditació per accedir-hi. “Si ho estaven, quina era la reunió o activitat per a la qual havien estat acreditades?”, interroga. També pregunta qui va autoritzar en darrera instància el seu accés físic al Palau.

Els socialistes no son els primers a criticar l’episodi de la pancarta de divendres. Els comuns també han criticat que Torra deixi campar els seus “amics” per un balcó que diuen que és de tothom.

Nou comentari