El PSC posa en dubte el biaix progressista del Govern si incorpora Jaume Giró

Salvador Ila creu que hi ha hagut "improvisació" en aquesta elecció que veu poc coherent

El líder del PSC al Parlament, Salvador Illa, s’ha mostrat “sorprès” per l’elecció de l’exdirectiu de Caixabank i la Fundació La Caixa, Jaume Giró, perquè ocupi la cadira del conseller d’Economia al nou Govern de Pere Aragonès. En declaracions als mitjans des de l’Hospital d’Igualada, Illa ha dit que a decisió el “sorprèn una mica perquè s’ha descartat una figura molt rellevant de JxCat (en al·lusió a Elsa Artadi)”. El socialista ha considerat que hi ha hagut “una mica d’improvisació” i ha qüestionat que pugui tenir una orientació “progressista” com pretén Aragonès. “El perfil professional de Giró no sé si mostra la coherència que esperaria”, ha conclòs tot recordant que el nou Govern ha comptat amb el suport de la CUP.

Justament, els cupaires tampoc no veuen amb bons ulls l’elecció de l’exdirectiu de Caixabank i la Fundació La Caixa perquè ocupi la cadira del conseller d’Economia al nou Govern de Pere Aragonès. Els anticapitalistes, socis preferents de l’executiu i un dels partits que han fet possible la investidura del president de la Generalitat, ha qüestionat el nom triat per JxCat per a un dels departaments clau. En declaracions a TV3, el diputat de la CUP Pau Juvillà, ha considerat que algú com Giró, “que ve d’on ve i té la trajectòria que té, inquieta”. “Un conseller amb aquesta trajectòria, ens preocupa”, ha dit, tot afegint que la CUP se centra més en les polítiques que en els noms però admetent que Giró té un perfil que els crea neguit.

Comentaris

  Hemeroteca 23/05/2021 8:54 am
  Precisament la Caixa ha perdonat 65 milions d'euros de préstamo de PSC que pagarem entre tots igual com han perdonat als Comun'ss el deute de 12 milions d'euros convertint-los en palmeros de PesoE franquista. Això sí que un biaix "progresista de izquierdas" españolistas franquistas.
  Comun's,crostadrégimen78 23/05/2021 8:47 am
  Però biaix amb Vox por manifestarse les parece muy "progresista" a lo Illa y su pandIlla de psoe. Y también parece que neoliberales Espadaler Marín Lucena Duran Lleida & fomento Sánchez-libre/ Gay de Liébana o Godó tienen muy poco de "progresistas de izquierdas" más bien NADA pq son españolistas franquistas de derechas neoliberales como todo lo PesoE.
  Teix 23/05/2021 7:35 am
  Home, Illa, no sé ben be què vol dir això de progressista. Ja m’ho he mirat al diccionari i m`ha remés a “progressisme” i als seus partidaris. Veig que fa referència al conjunt d’idees socials, polítiques i econòmiques avançades, innovadores. La paraula “justes” no hi entra. Ni hi entra que s’hagi de considerar patrimoni dels que es diuen d’esquerra. Del dit als fets hi ha tanta distància i maneres de repartir que ja voldria ser jo d’esquerres. No dels babaus sinó dels d’amunt.
  Ramon 22/05/2021 11:45 pm
  A còpia de polítiques progressistes, Veneçuela ja encapçala el rànquing de països més pobres d'Amèrica.
  Curiós 22/05/2021 7:59 pm
  Cal tenir en compte que l'Illa considera al gobierno franquista de espana com a "progressista".
  rd 22/05/2021 7:39 pm
  a cagar a la via psoe ñ
  Ramon 22/05/2021 7:15 pm
  Dir PSC és dir la Caixa. Dir la Caixa és dir PSC. Però, és clar, Jaume Giró va oposar-se al trasllat de la seu. I per això, només per això, al PSC no li agrada. Al PSC li agraden els altres directius. Al PSC li agraden els que van traslladar la seu. Al PSC li agraden els que van prendre aquella decisió que era un tret al cor de Catalunya. Al PSC li agraden els que van acomiadar Jaume Giró per oposar-s'hi.
  fat boy 22/05/2021 7:04 pm
  Carai, ni que volguessin governar amb un racista que vol expulsar als gitanos del pais.
  PSOE TERRORISME etarra 22/05/2021 6:49 pm
  Mes progre que el GAL DEL ILLA HI HA ALGO? PSOE banda terrorista com eta. Illa bons temps del Gal del Maragall, tir a la nuca i cal Illa
  Nil 22/05/2021 5:41 pm
  Aquest peix bullit supera el Navarro i mira que era dificil..quins botiflerots!!! Fàstic
  RAMON A 22/05/2021 5:18 pm
  El mes progresiste es treures de sobre els vostres amos parasits
  Victor 22/05/2021 4:23 pm
  Es més progressista explusar en calent inmigrants a Ceuta com fa el PSC que recolzar l'Open Arms com fa Giró ? El progressisme de sofà fa pena.
   Roc 22/05/2021 5:39 pm
   El PSOE no pot dir res perquè a Espanya no estan fent res...val més que calli
  Ona 22/05/2021 3:54 pm
  Aquests espanyolassos del P$O€ sí que saben posar el dit a la llaga per crear desunió i conflicte dintre del govern. I els anticapitalistes que són tan de foto barata i postureig els han marcat el camí.
  Carles BCN 22/05/2021 3:39 pm
  Potser es progresista en Marlaska o Margarita Robles? No sou el govern mes progressista de la historia. El PSOE es el pitjor govern de la historia
  Spelunca 22/05/2021 3:12 pm
  Aquest Illa supura tant odi, encara que amb guant de seda, que tota persona que no sigui mooolt uniónista li semblarà poc adequada per a res. O són com ells O no valen res.
  Ricard 22/05/2021 2:44 pm
  Que el PSC hi vegi improvisació i poc progressisme demostra que el Govern de Catalunya defensarà els catalans i no interessos estrangers.
  Joan 22/05/2021 2:16 pm
  Mira-te'l ! Un dels impulsors del 155 parlant de "progressisme". I "progressisme", que vol dir en la teva boca? Una paraula TANT I TANT BUIDA DE SIGNIFICAT AVUI que es com la parra on amagues que ets tot un "pico de oro". Ves a convèncer al PP home, que us feu la competència en "progressisme" !
  Són faves comptades 22/05/2021 2:01 pm
  Si vols fer un banc públic hi has de posar algú que sàpiga el funcionament real d'una entitat d'aquest tipus, i per això és indispensable haver tingut càrrecs de responsabilitat importants. No n'hi ha prou amb mèrits acadèmics. Quina proposta feu vosaltres?
  Català 22/05/2021 1:59 pm
  Sempre serà més progressista que tu, botifler fastigós.

Nou comentari