El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PSC denuncia que Colau planeja una severa retallada en inversions
  • CA

 

El PSC ha denunciat aquest dimecres que l’Ajuntament de Barcelona preveu retallades en inversions per valor de 107 milions d’euros pels anys 2018 i 2019, és a dir, “una davallada que equival al 30% de la inversió pública en un mandat”. Així ho ha expressat el president de grup municipal socialista, Jaume Collboni, en una compareixença de premsa per respondre a les declaracions del primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, que aquest dimarts va admetre una caiguda en les plusvàlues que podria comportar “reajustaments de calendaris”. Basant-se amb informació interna del consistori, Collboni ha posat de manifest que el total del descens en la inversió en 21 milions d’euros el 2018 i 86 milions més per al 2019. Collboni ha demanat a l’executiu presidit per Ada Colau que doni “una explicació fefaent i clara” i detalli quins equipaments es veuran afectats per les “retallades”.

 

“Hem pogut tenir accés a la informació que corrobora que el govern de la ciutat està preparant un paquet de retallades en inversions per un total de 107 milions d’euros això suposaria una retallada d’un terç de les inversions en escoles bressols, centres civils, tot el que és pedra i transformació urbana”, ha detallat. “És un desgavell pressupostari”, ha dit el líder socialista. 

“Quatre mesos després d’aprovar els pressupostos s’estan fent hipòtesis d’ingressos i això ens sembla gravíssim”, ha apuntat Collboni, que va ja alertar aquest dilluns decalatges entre ingressos i despeses de l’Ajuntament.

 

Segons la informació a la qual ha tingut accés el PSC, uns dels districtes que més patiran la baixada de les inversions són Les Corts i Sarrià-Sant Gervasi, en el primer cas amb un descens de cinc milions dels sis que pressupostava el Pla Municipal d’Inversions i en el segon amb una caiguda de vuit milions, respecte dels 11 que contemplava el pla inicial.

 

Collboni ha assegurat que “fa dies” que denuncien que els comptes barcelonins no quadren i s’ha queixat que a la resposta de Pisarello, responsable econòmic del consistori ha estat del “tot insuficient”. Per això, el socialista ha demanat a l’alcaldessa que doni una explicació a l’oposició i concreti quines inversions es deixaran de fer “fruit d’aquesta mala previsió i gestió pressupostària”. La falta de “claredat” de l’executiu municipal mostra que es comporta “com si els fons públics fossin propietat del govern quan són diners públics que pertanyen a tots els barcelonins”, ha reblat.

“Deixem de jugar a aquest joc absurd d’intentar amagar una informació que ja tenen els serveis tècnics de la casa, per decència democràtica el govern el que ha de fer és comparèixer i explicar que hi ha un problema de gestió pressupostària, que hi ha un desquadrament en el pressupost i que per tant s’haurà de retallar la despesa en inversió. Tocaria que l’alcaldessa que ara mateix no està a Barcelona doni una explicació”, ha dit el líder socialista.

 

La xifra de 107 milions de retallades en inversió és un “rècord” en un consistori que històricament ha tingut una economia “sanejada”, ha recordat Collboni. Les informacions a les quals ha tingut accés el PSC apunten a un “paquet de retallades en les inversions”, però el socialista ha apuntat que, pel que fa a la despesa corrent, hi ha rumors, “un run-run de retallades que està corrent per la ciutat i que es començaria a aplicar el mes de setembre”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa