El PSC demana que el confinament municipal passi a ser comarcal a les zones rurals

Òscar Ordeig també demana que es faciliti la mobilitat dels territoris fronterers amb França, Andorra i l'Aragó

El PSC reclama al Govern que “eixampli” els actuals confinaments municipals a comarcals a les zones rurals de Catalunya o, “almenys, diferenciï les mesures restrictives imposades per als municipis de menys de 3.000 habitants”. El cap de llista del PSC per Lleida el 14-F, Òscar Ordeig, considera “absurd” confinar un municipi amb un centenar d’habitants i més tenint en compte “que en bona part d’aquests pobles inclús registren una molt baixa afectació de la pandèmia de la covid-19”.

Segons el socialista, les restriccions “indiscriminades” que ha aplicat el Govern “estan suposant un greu perjudici econòmic en aquests territoris, especialment a la Val d’Aran, l’economia de la qual depèn molt de les relacions comercials amb França”. Ordeig acusa el Govern “tenir molt poc o nul coneixement del territori” i de “no conèixer la realitat de les zones rurals i dels pobles petits”, tal com “ja va passar a l’estiu amb el confinament de Lleida i pobles del Segrià”, afegeix.

El cap de llista del PSC per Lleida sosté que “no es poden aplicar les mateixes mesures de Barcelona als petits municipis o als micropobles”, ja que “fer-ho suposa un greu perjudici si tenim en compte la greu falta de serveis bàsics, resultat de les retallades d’aquest mateix Govern”, assenyala. Ordeig recorda que aquesta diferenciació ja es va fer durant l’estat d’alarma, a l’inici de la pandèmia, i, per tant, considera que “seria bo que la Generalitat prengués nota d’allò que altres administracions han fet bé”.

Comentaris

    En fi 12/01/2021 2:52 pm
    I jo demano que un ministro, no dimiteixi per interessos partidistes, encara que sigui per presentar-se a President de la Generalitat de Catalunya
    Ricard 12/01/2021 4:14 pm
    Com que s'acosten eleccions el PSC té "idees". Llàstima que aturar l'agressió castellana no sigui entre elles.

Nou comentari