El PSC creu que s’ha “retorçat” la fórmula per deixar Vox sense senador autonòmic

Romero creu que l'estratègia de l'independentisme per aïllar l'extrema dreta és "equivocada"

La portaveu del PSC-Units, Alicia Romero, ha assegurat aquest dimarts que “respecta” la decisió de la Junta de Portaveus de deixar Vox sense senador autonòmic però que creu que s’ha “retorçat” la fórmula ‘imperiali’ i que és “poc proporcional”. En roda de premsa, Romero ha dit que la decisió és un “mal precedent” perquè es podria “girar en contra” si mai existeix un grup parlamentari gran. També ha dit que és “contradictori” que s’utilitzi aquesta fórmula pels senadors i una de diferent segons ‘hondt’ pel repartiment de les comissions del Parlament. Els socialistes han negat haver-se desmarcat del pacte antifeixista i han afirmat que l‘estratègia dels partits independentistes amb Vox és “equivocada” perquè els situa al centre del debat. Romero ha assegurat que el PSC plantejava la fórmula ‘hondt’ tant per la designació dels senadors autonòmics com pels membres de la Diputació Permanent i la resta de comissions parlamentàries. Ha opinat que la fórmula ‘imperiali’ que s’ha aprovat s’ha “retorçat” i que se n’ha fet una tercera versió fins que s’ha aconseguit deixar Vox sense representació.

La portaveu socialista ha negat que s’hagin desmarcat del pacte antifeixista i ha afirmat que la manera d’aïllar Vox és amb “arguments” i no pas “donant-los protagonisme constant”. “Generar precedents és una mala cosa. Creiem que retorçar tant les fórmules no és positiu. Els resultats electorals són els que són i s’han de respectar malgrat tot”, ha expressat. D’altra banda, Romero a criticat que Catalunya segueixi sense un Govern estable i ha emplaçat ERC i Junts a “posar fil a l’agulla” o a deixar que altres constitueixin un executiu. També ha reclamat que el Govern en funcions pugui donar explicacions sobre la crisi econòmica i social, la pandèmia i els fons europeus.

Comentaris

  PSOE, Bocs, PP i Colono's, són la mateixa cosa amb vestits diferents 21/04/2021 11:32 am
  on eren aquests del PSOE quan per una pancarta retirada dos dies tard, s'inhabilita el president de Catalunya votat pel poble??? això té un nom, i no és democràcia precisament.
  1955 21/04/2021 10:36 am
  Quant els jutges/PPs retorcen les lleis contra l'independentisme els hi sembla tot molt bé. Quant els hi toca als socis o amics es quant es posen "estupendos" i ja no els sembla tant be. Aneu a la merda.
  rd 21/04/2021 8:37 am
  psoe = vox = pp = ciudadanos
  Las rejas del Palacio del Pardo 20/04/2021 11:30 pm
  Ho teniu fàcil: Pregunte-ho als milers de cadàvers republicans que encara resten a les voreres i foses comunes, d´Espanyistán. Ells de ben segur que tan sols tindrien prejudicis envers, en el que ha esdevingut, aquesta falsa, hipòcrita i llepona esquerra caspanyola.
  Jos 20/04/2021 10:13 pm
  Mira estos psoeitas, que sensibilidad política muestran con sus primos y que estulticia degenerativa con los catalanes que sólo quieren el derecho a decidir.
   Mala peça 20/04/2021 10:34 pm
   romero romero romero, que se't veu el llautó, això de defensar tan vox, només és la constatació que la delegación del psoe a Catalunya, és l'esquerra de la ultradreta, per obra i gràcia del miguel izeta, aquest és el seu llegat.
  Jos 20/04/2021 10:10 pm
  Mira a estos psoeitas como defienden a sus primos.
  Dani_Andreuenc 20/04/2021 9:03 pm
  No esperaba menys del PSOE de Catalunya. No en tenia cap dubte que acabarien de braçet dels feixistes i esnque abans que feixistes son espanyolistes i es clar...
  Ricard 20/04/2021 7:46 pm
  Els del psoe són experts en "retorçar" la llei per exemple.
  Jordi Marti 20/04/2021 6:56 pm
  El problema està, en que la llei no fixa la formula en la repartició dels senadors a Madrid, ho deixa al aire. Com que hi han diferents formules i amb resultats lleugerament diferents, han triat la formula "Imperiali" que deixa sense senador a la CUP i a VOX. Pro no s'ha retorçat, com diu la srª Alicia Romero, la formula Imperiali. Aplicant la formula Imperiali, tal com es, surt lo que surt.
  ferreret 20/04/2021 6:55 pm
  Les simpaties del psc amb vox eren d'esperar. Aviat aniran a donar-se petons a la boca.

Nou comentari