El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PSC creu que la divisió de l’independentisme posa en risc les institucions catalanes
  • CA

 

“Estem convençuts que hem fet el que tocava, però certament, el Parlament no pot estar aturat, però dir que el Parlament s’ha tancat és faltar a la veritat”. Així s’ha expressat el líder del PSC, Miquel Iceta, després que Ciutadans l’acusés de donar suport als independentistes per haver votat a favor de la suspensió del ple després que no hi hagi hagut acord entre ERC i JxCAT per resoldre la situació dels diputats suspesos. Iceta, que ha deixat clar que “cal acatar la resolució judicial” de Llarena, era partidari de trobar una solució com la que proposava ERC i l’informe dels lletrats.

 

Ara bé, Iceta ha assegurat que “la divisió i l’enfrontament entre independentistes indica que no estan en condicions de garantir l’estabilitat les institucions catalanes, que a hores d’ara són hostatge dels interessos de Carles Puigdemont”. El líder del PSC ha explicat que la interlocutòria del jutge permetia una solució amb la substitució temporal, “però la divisió interna de l’independentisme, amb l’ajut inestimable de Cs, que ha fet un acord amb JxCAT i la CUP, ho han impedit”. En aquest sentit, ha denunciat que “els partits que s’omplen la boca de constitucionalisme, quan es troba una solució aleshores diuen que no”, en referència a Cs. 

 

A parer del líder del PSC, molts estan nerviosos perquè “s’estan bellugant moltes coses tant aquí com en la política espanyola, i aquests canvis fan por a alguns, perquè poden obrir un camí de diàleg, però hi ha gent que se sent més còmoda en el conflicte que en la recerca de solucions acordades”, ha sentenciat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa