El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PSC celebra que la Comissió Bilateral suposa la “normalització institucional” a Catalunya
  • CA

 

La portaveu del PSC al Parlament, Eva Granados, ha celebrat aquest dilluns que la reunió de la Comissió Bilateral entre la Generalitat i el govern espanyol suposa la “normalització institucional” a Catalunya. Ho ha dit en declaracions als mitjans aquest dilluns després d’assistir a la reunió de preparació de la Comissió Bilateral a la qual han acudit representants dels diferents grups parlamentaris i de la Generalitat. Granados ha explicat que ha traslladat a aquesta reunió la “felicitació per aquesta normalització”, ja que creu que en els últims set anys no hi ha hagut les relacions institucionals de normalitat entre Catalunya i l’Estat.

 

També ha reclamat la necessitat de tenir informació del transcurs de la reunió i ha assegurat que el conseller d’Acció Exterior, Ernest Maragall, s’ha compromès a comparèixer davant del Parlament el setembre per valorar-la. Així mateix, ha expressat la importància que el Govern assisteixi als òrgans multilaterals que convoca l’Estat, ja que veu “imprescindible” que hi hagi una presència de la Generalitat per vetllar per l’interès de la població catalana.

 

Dret a l’autodeterminació

 

La portaveu socialista ha defensat que en la Comissió Bilateral es puguin abordar qüestions en les quals les dues parts no estan d’acord, com l’exercici del dret a l’autodeterminació. En aquest sentit, ha avisat que el govern espanyol ja ha manifestat que “qualsevol qüestió s’haurà d’abordar en el marc de la llei”, malgrat la insistència del Govern de reivindicar el dret a l’autodeterminació. Preguntada per si creu que el Govern fiarà l’èxit de la reunió a aquest punt i al dels presos sobiranistes, Granados ha confiat que el Govern sigui “responsable” i no se centri en aquests punts, sinó que es preocupi per l’interès de la ciutadania.

 

“L’èxit o fracàs d’aquesta reunió passa pel fet que durant la tardor es reuneixin els tres òrgans que pengen de la Comissió Bilateral”, ha destacat, en referència a les comissions d’infraestructures, àmbit competencial i qüestions econòmiques i fiscals. A més, ha retret que aquests dos punts siguin “una postura de part” del Govern i dels partits independentistes que li donen suport, per aquest motiu ha instat el president de la Generalitat, Quim Torra, a aconseguir acords amb la resta de partits sobre els punts que s’han de portar a futures reunions bilaterals amb l’Estat.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa