El PSC acusa Iglesias de “banalitzar” l’exili dels republicans en comparar-lo amb Puigdemont

Illa diu que el líder de Junts per Catalunya "no va respectar" l'estat de dret

La viceprimera secretària del PSC, Eva Granados, ha acusat el vicepresident del govern espanyol, Pablo Iglesias, de “banalitzar” l’exili dels republicans en comparar-lo amb la situació del president Carles Puigdemont. Granados ha dit que aquestes declaracions la van “sobtar” i la van fer “emprenyar”. “Comparar un fugit de la justícia amb l’exili dels republicans que fugien de la dictadura de Franco és banalitzar l’exili i banalitzar el patiment de milers de persones”, ha criticat, en una roda de premsa aquest dilluns.

Illa diu que no s’han de comparar casos i que Puigdemont “no va respectar” l’estat de dret

Per altra banda, el ministre de Sanitat i candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, Salvador Illa, ha rebutjat també la comparativa que Iglesias va fer entre Puigdemont i Joan Carles I, en què afirmava que l’actitud del president no era tan reprovable com la del rei emèrit. “Cada cas és cada cas, és singular, i tothom ha de respectar l’estat de dret, també els governants”, ha dit Illa, que ha afirmat que “tots hem de respectar l’estat de dret que és el marc que ens hem donat”, i el líder de Junts per Catalunya “òbviament no el va respectar“.

Comentaris

  Anònim 18/01/2021 8:20 pm
  Illa, Granados, Iceta: quina colla d'espanyolistes!! Segarem cadenes i marxarem de la PRESÓ espanyola!!
  Ramon 18/01/2021 5:21 pm
  Durant 40 anys ens van explicar una pel·lícula de bons i dolents, no pas basada en fets del tot reals. I ara en porten 40 més explicant-nos la mateixa pel·lícula, també no basada en fets del tot reals, on els dolents ara són bons, i els bons, dolents. Tots dos relats són en bona part mentida. Criminals, totalitaris i sobretot anticatalans n'hi havia a tots dos bàndols espanyols. Però el pitjor, el que hauríem de rebutjar dels dos relats de ficció és que tant l'un com l'altre són relats espanyolistes. Relats fets des de la perspectiva nacional espanyola. Hauríem de ser patriotes de Catalunya, no patriotes del Frente Popular.
  50
  13
  Respon
  gavanenc 18/01/2021 5:12 pm
  No va respectar l'estat de dret de qui......del Español.? Quin estat de dret es, si el que fa es pasar de tot. I ara el Burruell diu que s'ha d'alliberar el activista rus..? I els presos politics eren un afer intern, oi..? Aneu a cagar a la via sociatas pudents.... Els exiliats de la republica s'en van anar per persecució de les seves idees...igual que el president Puigdemont. Punt
  Ramon 18/01/2021 4:21 pm
  Enèsim ridícul del govern sociato-pudent espanyol. Ara han perdut les vacunes. I com sempre, la premsa de Catalunya ens ho taparà o ens ho acabarà explicant però per la crítica que els hagi fet el PP perquè llavors tot de sabatots s'hi llancin a la jugular.
  52
  16
  Respon
  Ramon 18/01/2021 4:03 pm
  Que l'exili del 1939 fugís del franquisme no fa que tots els exiliats fossin ni demòcrates, ni decents, ni amics de Catalunya. Solidaritat absoluta amb els nostres exiliats actuals. I amb aquells també, però un cop feta abans una bona tria.
  62
  31
  Respon
   Amb afecte, Sergi 18/01/2021 4:31 pm
   Aquestes tries de persones que sovint proposes fan una mica de calfred. Jo prefereixo la confrontació democràtica d'idees; anar al fons de les qüestions i problemes, en comptes de vomitar solucions fàcils, freaks i poca-soltes, per a intentar solucionar problemes complexos, alguns dels quals mentrestant, es perllonguen i esdevenen crònics; el fet d'intentar situar-nos en la pell del discrepant i sobretot el sentit de l'humor, sense posar tothora les cares de pomes agres de personatges com Arrimadas, els Fernandez del PP (de Barcelona i de Tarragona), Carrizosa, Arrimadas... No vull pas dir que tu facis, o no facis, tot això suara esmentat, ni pretenc corregir ningú, però, a vegades ho insinues o ho fregues i el calfred és inevitable..
    Ramon 18/01/2021 5:01 pm
    Que l'exili del 39 eren tots criminals d'ideologies totalitàries, com ho deia la propaganda franquista, era mentida. Que eren tots demòcrates que no havien comès cap delicte, una altra mentida. Hi havia d'una cosa i n'hi havia de l'altra. Els catalans hem d'homenatjar el nostre exili patriota i demòcrata. Els assassins de la FAI o els dels dits eufemísticament "Fets de Maig" ja si de cas que l'homenatgi el tripartit.
    Ramon 18/01/2021 4:57 pm
    Si t'estaves adreçant a mi, et pregunto: que potser no estàs d'acord que no hem d'homenatjar en bloc aquell exili? Aquell exili ni era tot ell el que deia el franquisme, ni tampoc el que diuen ara sociates i pudents. Tant aquell relat espanyol, com aquest relat també espanyol d'ara, són mentida. O parcialment mentida. Nosaltres, els catalans, hauríem de fabricar la nostra pròpia mentida. La que convé a la NOSTRA memòria històrica. No la del Frente Popular.
  Pol 18/01/2021 3:58 pm
  El que no poden dissimular és que els exiliats i perseguits del franquisme ho eren a causa d'un règim dictatorial, mentre que les farses del judici de Marchena i el lawfare espanyol i doncs els presoners polítics i els exiliats polítics, es produeixen per les "accions" del clavegueram de l'estat espanyol, els fons reservats, els informes de Tacito... Cal afegir-hi els escàndols democràtics de les forces d'ocupació el dia 1 d'octubre del 2017, de les falses acusacions dels casos T, Carrasco, A. Carrasco, dels detinguts el 23 de setembre del 2019 i tots els que pateixen ara represàlia... és a dir, tot plegat al segle XXI es produeixen en un règim que des de l'espanyolisme titllen "d'homologable" a altres democràcies i super democràtic. I ja n'estic tip de la cançoneta de l'estat de dret, el règim del maleït Franco també ho era de dret i una "democràcia orgànica", en deien.
  Ramon 18/01/2021 3:43 pm
  S'ha trencat lleugerament el totalitarisme mediàtic! Però perquè el tripartit té discrepàncies internes, és clar.
  12
  22
  Respon
  Independència i llibertat 18/01/2021 3:31 pm
  Solament un comentari, s'ha de saber i tenir molt clar que a n'Adrià Carrasco la justícia espanyola el va "acusar" i perseguir per "terrorisme", "sedició" i "rebel·lió" però, durant els tres anys d'exili a Bèlgica l'estat espanyol no va engegar cap extradició ni res semblant, en front d'unes acusacions tant greus. És clar que ara a Espanya no apliquen la pena de mort degut a que pertany a la UE, però això no treu que la repressió, la ira i la venjança contra les persones que no creuen ni es volen sotmetre a la unitat i la uniformitat nacional únicament castellana, de l'estat espanyol, no existeixi, amb l'excusa que el 1978 van engegar una transició de la dictadura a al democracia que 43 anys després encara no ha acabat, de fet la "transició" ja dura més temps que la pròpia dictadura (1939/1978) (?!).
  PSC FRANQUISTES NO EXILIATS, criminals del Paredon 18/01/2021 3:29 pm
  PSC partit de franquistes rics, families de franquistes com els Maragall, Reventos, i Serra tots rebent al Franco amb salutacio hitleriana, cap d'elles amb exiliats, faltaria más Tete pijo de Franco. Ens van encolomar una constitucio como Dios y el Maragalls de Franco van voler. Estem igual, amb aquests miserables franquistes que continuen manant
  Llibertat per als presoners polítics i retorn dels exiliats que manquen. De moment ja ha tornat En carrasco 18/01/2021 3:13 pm
  Hem de recordar tots els Presidents de la Generalitat que han estat empresonats i/o han patit exili ?
  Ramon 18/01/2021 2:41 pm
  L'ictus que ja em temia.
   Jep 18/01/2021 3:11 pm
   Et desitgem una ràpida recuperació, Ramon. Ànims.
  farmaco 18/01/2021 2:40 pm
  Illa...Illa....Illla....una mascarilla....y vale más que no sea defectuosa como el mismo Illa como candidato facha.
  Ricard 18/01/2021 2:39 pm
  Vox i molts altres partits totalitaris com el PSC o Falange Española.
  Ricard 18/01/2021 2:38 pm
  La Sra. Granados, coherentment amb l'ideari polític de despreci a la catalanitat que reivindica, parla un català indigne de la posició que ocupa. Una altra cosa és l'alineació vergonyant del PSC amb postulats radical-castellanistes.
  Ramon 18/01/2021 1:59 pm
  El paral·lelisme és desencertat però per la raó contrària. En aquell exili hi havia catalans i anticatalans. Demòcrates i totalitaris. Persones decents i també assassins. El nostre exili actual no precisa de cap d'aquestes distincions: tots catalans, tots demòcrates i tots decents.
  18
  14
  Respon
   Ramon 18/01/2021 2:43 pm
   I ara algú em podria replicar que "tots demòcrates", entre els exiliats, no, perquè també en té la CUP. Però s'equivocaria. Un cop lluny del nostre Gran Parc Temàtic Progre ja porten un altre pentinat, una altra roba, ja no parlen de maner tan agressiva i ja només són socialdemòcrates.
  Indignat 18/01/2021 1:58 pm
  L'enterramorts parlant d'estat de dret, només una frase i es desmunta la falàcia "os hemos cepillado el estatut". Apa a respectar l'estat de dret de banana Republic.
  34
  28
  Respon
  tocats del bolet 18/01/2021 1:52 pm
  que ha de dir la rottenmeier granados, si el seu jefecillo, va fer l'impossible per empresonar-los, malgrat que no va poder evitar els exilis Illa a españa no hi ha estat de dreta, és un estat franquista, hi ho saps Qui no respecta la democràcia, sobretot per interessos personals i partidistes, és el miguel izeta, que conjuntament amb el illa, és manifesta amb la ultradreta

Nou comentari