El Procicat revisarà les restriccions contra la Covid aquest dilluns

El sotsdirector de Programes de Protecció Civil de la Generalitat, Sergio Delgado, afirma que està més preocupat pels efectes de Cap d'Any que no pas pels de Nadal i Sant Esteve

El Procicat revisarà aquest dilluns les mesures que s’estan prenent actualment per contenir la propagació de la Covid-19. Així ho ha explicat aquest diumenge el subdirector de Programes de Protecció Civil de la Generalitat, Sergio Delgado, en una entrevista en directe al canal 3/24 on ha valorat tant la situació actual com els dies que ens esperen, en una situació, a més, marcada per l’optimisme que desperta l’arribada de la vacuna contra el SARS-CoV-2.

En aquest sentit, Delgado ha explicat que la preocupació, més que pels efectes que puguin haver tingut les reunions familiars de Nadal i de Sant Esteve, és pels que puguin tenir les celebracions del Cap d’Any, on hi ha més tendencia a reunir-se amb persones d’entorns més allunyats i, per tant, a trencar les limitacions sobre la mida i el número de grups bombolla presents al mateix lloc. En aquest sentit, el subdirector en Programes de Protecció Civil ha estat molt clar en recordar les recomanacions: “no feu interacció social, sobretot en espai tancats, sobretot amb persones vulnerables”. Les limitacions actuals, ha dit, són “molt generoses”, cosa que ha volgut deixar “molt clara” per exhorar la població a no superar-les.

Pel que fa a les queixes de l’hostaleria, especialment de la Cerdanya i el Ripollès, per un confinament perimetral que ha arribat quan ja tenien les reserves fetes i el gènere comprat, Delgado ha recordat que en una situació com aquesta les circumstàncies poden canviar molt ràpidament i que no podien preveure el tancament amb més antelació.

Nou comentari