El pressupost del CNI s'enfila un 20% en tres anys per protegir "la integritat d'Espanya"

Sánchez també premia els serveis d'intel·ligència de l'Estat però manté l'import de la despesa reservada

 

 

 

El Centre Nacional d'Intel·ligència torna a tenir premi en el projecte de pressupostos generals de l'Estat. Si els comptes de l'any 2018 ja s'enfilaven a 281,95 milions d'euros, i acumulaven un 16% d'augment en dos anys, el president del PSOE, Pedro Sánchez, l'augmenta un 4,8%. Segons els comptes de l'Estat presentats, el CNI comptaria amb un calaix de 295,56 milions d'euros per aquest 2019.  El 2016 tenia una asignació de 241 milions. 

 

 

 

 

El pressupost es justifica a través del programa 912Q titulat "Assessorament per a la protecció dels interessos nacionals". Tot i el canvi d'adscripció del ministeri de Presidència al ministeri de Defensa, el programa es manté igual. Així els més de 295 milions s'han d'utilitzar per "proporcionar al govern la informació i intel·ligència necessàries per prevenir qualsevol amenaça que afecti a la independència o la integritat d'Espanya, els interessos nacionals i l'estabilitat de l'estabilitat de l'Estat de Dret i les seves institucions".

 

 

 

 
La descripció del Pla 912Q
La descripció del Pla 912Q | QS

 

 

 

De fet, el CNI tenia previst un programa per contractar 600 nous agents fins l'any 2020 i aplicar un programa d'inversions tècniques. Una estratègia impulsada per Soraya Saenz de Santamaria quan n'era la seva responsable política com a vicepresidenta i ministre de Presidència en el mandat de Mariano Rajoy. A la vista de l'augment pressupostari, el seu director -amb rang de secretaria general- el general Fèlix Sanz Roldán podrà destinar 197 milions en despesa de personal; 56 milions de despesa corrent i 41 milions per inversions associades al funcionament dels serveis d'intel·ligència. 

 

 

La despesa reservada es manté

 

 

Ara bé, l'executiu de Pedro Sánchez no ha tocat ni un euro de la despesa reservada, els fons dels que només es donen comptes a la comissió de Matèries Reservades. Així, pel CNI la Moncloa hi destina els mateixos 19,8 milions de l'exercici 2018. Tampoc es varien les dotacions reservades al ministeri de l'Interior que disposarà de 7,37 milions; les de Defensa, amb mig milió i Exteriors que manté el romanent de 186.310 euros

 

 
El pressupost del CNI 2019
El pressupost del CNI 2019 | QS

 

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?