El president de Flandes es mostra “preocupat” pels presos polítics

Quim Torra agraeix la mostra de solidaritat de Geert Bourgeois

 

El ministre president de Flandes Geert Bourgeois ha assegurat en una trobada amb el president Quim Torra al Palau de la Generalitat que no creu que cap dels líders independentistes acusats de rebel·lió “hagin comès cap acte violent o hagin cridat a la violència, sinó al contrari”. Burgeois creu que “no és normal que hi hagi gent a la presó per fer política i aplicar lleis aprovades democràticament al parlament”. El líder flamenc s’ha mostrat “molt preocupat” per la situació dels presos i els polítics a l’estranger, tot i que ha remarcat el seu respecte per la independència judicial a l’estat espanyol. Bourgeois també ha assegurat alegrar-se que els governs a Catalunya i Madrid hagin iniciat el diàleg, i ha remarcat que des de Flandes sempre es va demanar a ambdós executius que s’asseguessin a parlar.

Per la seva part, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha volgut “agrair profundament” la visita i el posicionament del president flamenc. Després de recordar la condemna del parlament de Flandes a les càrregues policials de l’1-O, s’ha mostrat especialment satisfet i agraït per “l’escalf i solidaritat que el poble flamenc ha mostrat als exiliats” que estan a Bèlgica. “Ens hem sentit molt acompanyats”.

 

A més, Torra ha remarcat que la justícia belga “no ha vist delicte de rebel·lió” en els encausats per l’1-O , i que junt a Alemanya i, segons ell, Escòcia en breu, estan situant “el terreny de joc dels processos judicials en un escenari inèdit i clarament molt diferent a Espanya i a la resta d’Europa”. “Estem segurs que no hi haurà extradicions, però mentre, Espanya insisteix a jutjar els polítics catalans honestos com no es jutja a Europa”.

Nou comentari