El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PP vol que el Parlament obligui a Torra a querellar-se contra els docents d’El Palau
  • CA
Façana de l'IES El Palau de Sant Andreu de la Barca
Façana de l’IES El Palau de Sant Andreu de la Barca | Quico Sallés

 

 

Continua l’ofensiva dels partits unionistes contra l’escola catalana. La nova pantalla és el Parlament de Catalunya. El subgrup parlamentari del PPC ha registrat una proposta de resolució a la cambra catalana sobre els casos de biaix polític i discriminació per raó d’idees polítiques en l’àmbit escolar. Una resolució que insta al Govern de Quim Torra a personar-se en les causes obertes contra docents acusats de delictes de discriminació o adoctrinament, com el cas dels 9 docents de l’IES El Palau de Sant Andreu de la Barca. 

 

 

De fet, l’exposició de motius de la resolució a la que ha tinguta accès El Món, avança el cas d’El Palau com el paradigma del que Andrea Levy i Xavier García Albiol titllen en el tetx de “biaix”, “discriminació” i “assenyalament públic” de l’escola catalana. És més, considera que les denúncies com les de l’IES El Palau, tot i que sis de les nou ja han estat arxivades, “fan tornar a les pàgines més negres de la instrumentalització adoctrinant de les persones més sensibles i mal·leables impropi d’una democràcia ideològicament plural”. 

 

 

El subgrup unionista qualifica de “greu” uns fets -que el mateix text reconeix com a presumptes- no només “perquè els mestres i professors ometen el seu deure de neutralitat política que els obliga” si no que com a “guies d’infants i joves tenen l’important deure de formar-los acadèmicament i civilment” en el seu “trànsit” cap a l’edat adulta en una “societat lliure i plural”. 

 

 

Per aquests fets, el PP demana al Parlament que insti al Govern de la Generalitat a “personar-se en les causes d’actes de discriminació per raons ideològiques, instrumentalització política i accions assimilables en escoles i centres d’ensenyament i sol·licitar la inhabilitació dels que incorrin en aquests fets”

 

A més d’aquesta mesura reactiva, els populars també en preveuen una de ‘preventiva’: “implementar mecanismes de denúncia d’actes de discriminació per raons ideològiques, instrumentalització política i accions assimilables de les escoles i centres d’ensenyament que garanteixin l’anonimat i la protecció dels denunciants“. En definitiva, un sistema protocolaritzat de delació.

 

Encapçalament de la resolució del PPC presentada al Parlament contra els docents que consideren adoctrinadors
Encapçalament de la resolució del PPC presentada al Parlament contra els docents que consideren adoctrinadors | QS

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa