El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PNB esperona els partits catalans a aprovar els pressupostos
  • CA

 

 

El senador del PNB Jokin Bildarratz ha afirmat que des de la formació jeltzale s’animaria als partits sobiranistes catalans a donar suport als PGE ja que “l’alternativa” que s’ha “consolidat a Andalusia amb PP, Cs i Vox no ens agrada”.

 

En declaracions a Cadena Ser recollides per Europa Press, el representant jeltzale s’ha referit a la presentació aquest divendres a la presentació pel govern socialista del projecte de Pressupostos de 2019.

 

Després d’assenyalar que el PNB ha mostrat “una actitud positiva” cap a la recerca d’un acord que els permeti donar suport comptes, ha advertit que Podem ha mostrat aquests dies “desavinences” amb el PSOE que caldrà veure “com es canalitzen”.

 

Així mateix, ha apostat per esperar a veure com l’executiu de Pedro Sánchez “estableix relació amb els partits catalans”, ja que mentre no s’aconsegueixi un acord amb aquests, el PNB pot “mostrar una actitud positiva cap a la negociació i aprovació dels Comptes , però hi ha una sèrie de previs a complementar “.

 

Segons la seva opinió, els partits catalans tampoc tenen clara, a dia d’avui, la “estratègia” a desenvolupar i “internament estan considerant diferents opcions, el que és normal”.

 

“Nosaltres sempre els animaríem a què puguin donar suport als PGE perquè si l’alternativa és la que s’ha donat a Andalusia amb PP, Cs i Vox no ens agrada”, ha indicat, tot i que ha reconegut que les formacions catalanes a més de Comptes tenen altres “elements que hi són com els presos o els judicis que es posaran en marxa”.

 

Per Bildarratz, és “molt millor fer un esforç” entre totes les formacions que van recolzar la moció de censura de cara a “consolidar un govern estable al voltant de Pedro Sánchez” i, a partir d’aquí, avançar en estabilitat i en solucionar tots els problemes, també els de Catalunya “.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa