El ple de Barcelona condemna l’atac d’Arran al bus turístic

Enmig d'un debat sobre el model turístic, la CUP entrega centenars de claus corresponents als cadenats que s'han posat a bicicletes de lloguer turístiques aquest dijous a la matinada

 

El ple de l’Ajuntament de Barcelona ha condemnat l’atac al bus turístic per part de dos militants d’Arran amb l’abstenció de BComú, Esquerra i el vot contrari de la CUP. A petició d’una pregunta del grup de Cs, l’alcaldessa Ada Colau ha rebutjat l’acció, alhora que ha demanat que no es magnifiquin uns fets “no violents”. “Si li preocupa la impunitat perquè no em pregunta pel feixista que, al crit de ‘Viva Franco’ va agredir un fotoperiodista? Això sí que és violència”, ha etzibat Colau a la presidenta del Cs al consistori, Carina Mejías, en relació a l’atac que ha patit Jordi Borràs aquesta setmana. L’últim consell plenari abans de l’aturada d’estiu ha estat marcat pel debat sobre el model turístic. En una de les intervencions, la CUP ha entregat claus corresponents als cadenats que s’han posat a bicicletes de lloguer turístiques, que han patit un sabotatge aquest dijous.

 

L’alcaldessa de la ciutat ha recordat als militants d’Arran que el debat sobre el turisme s’ha de canalitzar en altres canals democràtics i ha rebutjat “clarament” l’acció de l’organització de l’esquerra independentista vinculada a la CUP. “Defenso el turisme com una activitat positiva per la ciutat però alhora demano corresponsabilitat perquè sigui sostenible i conciliable amb la vida als barris”. 

 

“Som una ciutat democràtica i no podem confondre aquesta acció amb actes que s’associen amb el terrorisme. No és una acció dirigida a infringir danys a persones o vehicles, podem no compartir-la o no però no va causar danys i per tant no hem de magnificar el fet com alguns grups han fet de forma interessada”, ha reblat. 

 

La CUP entrega centenars de claus de bicicletes sabotejades aquest dijous a la matinada

 

El model turístic i l’impacte d’aquesta activitat econòmica ha centrat bona part del ple. En una de les intervencions, el grup municipal de la CUP ha entregat claus corresponents als cadenats que s’han posat a bicicletes de lloguer turístiques, que han patit un sabotatge aquest dijous.

 

L’encarregat d’efectuar aquest gest simbòlic ha sigut Pere Cases que s’estrena en un consell plenari com a regidor de la formació anticapitalista, en substitució de María José Lecha. L’acció reivindicada de forma anònima s’ha dut a terme amb la intenció de protestar per l'”abús” dels pàrquings públics del servei turístic de lloguer de bicicletes.

 

“Les bicicletes no són per l’estiu, és un transport sostenible que es manté. No és fòbia al turista, és lluita de classes”, ha declarat Cases.

Nou comentari