El pla enviat a Brussel·les planteja suprimir la reducció fiscal de la declaració conjunta de l’IRPF

L'executiu de Sánchez considera que desincentiva la participació laboral de les dones

El govern espanyol planteja suprimir la reducció fiscal de la declaració conjunta de l’IRPF que tenen els matrimonis quan presenten la renta alhora. Així consta en el Pla de Recuperació i Resiliència enviat a Brussel·les. “S’inclou la paulatina desaparició de la reducció per tributació conjunta mitjançant l’establiment d’un règim transitori”, diu el document, que apunta que el model actual “desincentiva la participació laboral del segon perceptor de renda, principalment dones”. El document, enviat divendres a Brussel·les, ha de servir perquè l’Estat espanyol rebi uns 70.000 milions d’euros en ajuts dels fons Next Generation.

Segons consta en el document, la reforma del sistema tributari espanyol proposada pretén fer-lo “més equitatiu, progressiu i just” i aprofundir en una “fiscalitat verda, que incorpori la perspectiva de gènere” i que potenciï polítiques públiques d’interès general.

“Un sistema tributari modern no ha de servir exclusivament per procurar uns ingressos que financin la despesa pública, sinó que ha de contribuir directament a potenciar l’impacte de les polítiques públiques”, assenyala el pla.

Nou comentari