El pla de xoc que proposa JxSí, la clau per entrar a Nou Barris

Un acord amb la CUP permetria que els independentistes del districte expliquin els beneficis d'una República catalana

Nou Barris va votar Ada Colau a les eleccions municipals del maig perquè "va prometre als veïns que ho arreglaria tot", i el 27-S va votar C's perquè als seus actes "regalaven bosses de patates". Ho explica la coordinadora de l'ANC d'aquest districte, Maria Boada, que assegura que els ciutadans de Nou Barris "van provant, a veure qui els pot arreglar les seves problemàtiques".

El Món va organitzar un debat en una associació de veïns de Ciutat Meridiana perquè els veïns expliquessin per què hi havia aquests canvis de tendència. Al desembre, per a embolicar-ho més, En Comú Podem va ser la força més votada a Nou Barris. A què es deu tanta diversificació a les urnes? "La gent està molt necessitada, desesperada i sense feina. Els veïns s'enganxen al primer partit que promet coses", argumenta Boada.

La coordinadora de l'ANC assegura que a les eleccions espanyoles va tornar a guanyar l'opció podemita, però "amb recança". "De tot el que va prometre Colau aquí a Nou Barris no s'hi ha fet res. Ara ja passa dels desnonaments, i la gent s'ha adonat que la PAH era una agència de l'Ajuntament i que ella hi treballava cobrant diners", critica Boada.

Tot i que reconeix que l'alcaldessa no hi deu anar per la seva feina institucional, alerta que els veïns no fan aquesta reflexió, i que no entenen aquesta passivitat. Tampoc hi entenen gaire del procés independentista, segons afirmaven a El Món els propis veïns, que apuntaven que "aquí només entenem de desnonaments i pobresa".
 
 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?